Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vissza kellene adnom az asztalát?

Vissza kellene adnom az asztalát?

Figyelt kérdés

Elkezdtem dolgozni egy új munkahelyen, azt mondták, bármelyik asztalhoz ülhetek.

Be is ültem egy szuper kis zugba, de ma mondta az egyik kollégám, hogy ne nagyon rendezkedjek be, mert ez az xy helye, aki fél év múlva jön vissza gyesről. (Még az ő neve van a gépemen is, nála is helyettesítek folyamatosan)

De én nem akarom neki “visszaadni” a helyet. Ilyenkor mi van? Kinek kell engedni? A gépet szívesen áttetetem a rendszergazdával, de nem akarok átülni.

Már arra gondoltam, ráírok facebookon, de nem tudom. Szerintetek?

2022. okt. 24. 13:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem írj rá és kérdezd meg tőle
2022. okt. 24. 13:22
 2/16 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem kolléga inkább ne keverje a sz*rt kérés nélkül. Ez ilyen tipikus "én jobban tudom, majd kioktatom az új fiút" dolog.

Viszont mi nem tudhatjuk, nálatok mi a rend, de nem hiszem, hogy a visszatérő kolléga egyedüli döntése lenne. Főnökkel beszéld meg.

2022. okt. 24. 13:24
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát eleve illet volna nekik az első napodon mondani, hogy az valaki más helye, de leülhetsz oda amíg vissza nem jön.

Úgyhogy személy függő, hogy reagálna az adott ember, ha visszajön szerintem elég akkor megbeszélni vele.

2022. okt. 24. 13:27
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt az a kolléga miért nem azonnal szólt ?!

Másrészt azt mondták neked, hogy bármelyik asztalhoz...

Harmadrészt: fél év alatt még sok minden történhet.

Én a helyedben megkérdezném a főnököt, hogy berendezkedhetsz-e ott!

Nyilván nem egy távollévő gyeses meg egy későn szóló kolléga fog erről dönteni...

2022. okt. 24. 13:32
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
A facebookos ráírást feleslegesnek tartom, mert ha annyira jó kis zug, akkor nyilván nemet fog mondani a gyeses...
2022. okt. 24. 13:33
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki nincs ott évekig, akkor benne van a pakliban, hogy nem minden lesz ugyanolyan, amikor visszamegy.

Én elég nagyot néznék, ha mondjuk visszamennék a két évvel ezelőtti munkahelyemre és felállítanák a kollégát, aki az akkori asztalomnál ül, mert az az én helyem.

Ha a főnök nem szól semmit, akkor nyugodtan ülj ott és majd megbeszélitek a kolléganővel, amikor visszamegy.

2022. okt. 24. 13:34
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy ezen problémázzál már most. Tervezik, hogy fél év múlva visszajön. Fél év rengeteg idő, az is lehet, hogy nem jön vissza. Majd ha ott lesz, akkor elgondolkodtok a megoldáson.
2022. okt. 24. 13:36
 8/16 anonim ***** válasza:
49%
Az már a te helyed!
2022. okt. 24. 13:57
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Ha visszajön gyesről, akkor vissza kell adnod a helyét. Addig nyugodtan legyél ott, fél év sok idő.
2022. okt. 24. 14:30
 10/16 anonim ***** válasza:
51%
A gyes is elég sok idő ahhoz, hogy elfelejtődjön, hogy kinek is volt a helye.
2022. okt. 24. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!