Mi volt az eddigi legviccesebb / legostobább / legröhejesebb ok, ami miatt kirúgtak?
Gyár ill varroda szalagrendszerű munka.
Én az utolsó müveletekre voltam állítva. Amiért a szalag eleje rosszul állítottq össze az apró alkatrészeket (pontatlanul)ezért a szalag végén az egészet nem lehetett jól összeállítani csak oda húzod nyújtod erőszakolod ahova kell típusú munkával. Vagy nem csinálod meg egyszerűen. Amit nem tehetsz meg.
Erre engem rúgnak ki.
Képzeld el úgy hogy pl az egész szalag fejjel lefelé csinál meg egy bögrét, a fülét az aljára teszi és a vegén te fested a bögréket. És erre téged rúgnak ki a hibás bögrék miatt.
Rám fogtak egy olyan dolgot, amit el se követtem, és kamera felvétellel tudtam bizonyítani, hogy az nem az én hibám. Még fegyelmivel, és perrel is fenyegettek.
Leszartam, úgyis ki akartam lépni már akkor nagyon rég.
Régi történet.
Hosszú évekig dolgoztam egy szervizben, amikor új művezetőt kaptunk.
Már az első napokban jelezte, hogy nincs velem egy hullámhosszon.
Vagyis nem az elvégzett munkámmal volt baj, nem is a viselkedésemmel, hanem, egyszerűen kijelentette: "nem akarlak itt látni"
Elindult a háború.
Három nap múlva, a faliújságra kiakasztott egy nevemre szóló MEGROVÁS-t, melyben az alábbi indoklás szerepelt:
"a nevezett koléga nem közönségi szellem".(sic)
Fogtam egy piros filctollat, és kijavítottam a helyesírási ill. fogalmazási hibákat.
Megjegyzésként pedig odairtam:
"méltányolom a belefektetett energiát, de nem látok semmi fejlődést a munkádban, így az írásod értéke: erős kettes!"
Természetesen alá is írtam.
Másnap már a felmondás várt az irodában.
Nem tudom ez az ostoba vagy a röhejes kategóriába esik-e, de akkor -14 év munkaviszony után- nem volt kellemes érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!