Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha nem tiltják konkrétan...

Ha nem tiltják konkrétan írásban, akkor szabad munkahelyen hősugárzót használni?

Figyelt kérdés

Nemrég jött ki vezetői utasítás a rezsispórolásról.

Nincs benne konkrétan semmi a hősugárzókról.

Korábbról se találtam olyan rendelkezést ami tiltaná a behozott elektromos eszközök használatát.

Ha nem tiltják írásban konkrétan, akkor tulajdonképpen szabad használni? Lehet baj belőle? Mivel büntethetik az ilyesmit?

(Nem szoktak a szobákba benyitogatni, de előbb vagy utóbb holtbiztos hogy fel fog tűnni a vezetőségnek hogy magasabb a villanyfogyasztás mint az eddigi években, a "fogyasztáscsökkentés" ellenére.)

2022. okt. 6. 10:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
56%
Attól függ, hogy a munkahelyi tűzvédelmi szabályzatban mi van.
2022. okt. 6. 14:48
 22/26 anonim ***** válasza:
Utolsó jót ír. Nálunk még saját vízforralót se lehetett használni, mert nem szabályos.
2022. okt. 6. 19:22
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

"Korábbról se találtam olyan rendelkezést ami tiltaná a behozott elektromos eszközök használatát."

Mivel jogszabály írja elő, hogy munkahelyen olyan elektromos eszköz használható, aminek elvégezték a villamos biztonsági felülvizsgálatát - semmilyen otthonról bevitt elektromos eszköz használata nem szabályos.(munkahelyekre más a szabály mint az otthoni használatra)

Azaz nem feltétlenül kell céges szabályzatban megtiltani a hősugárzód használatát, mert miniszteri rendelet alapján eddig se használhattad volna -ugyanúgy a ventilátort se, ha nem a cég adja (pontosabban a cég által adottat se ha nem vizsgáltatják be az előírt rendszerességgel).

2022. okt. 7. 06:18
 24/26 anonim ***** válasza:

#19: Na ezért mondtam, hogy amatőrként nem éri meg nyelvészkedni az utasításon...

Ha más nem, #23 alapján fogadd el, hogy nem és kész

2022. okt. 7. 07:15
 25/26 A kérdező kommentje:

Ja, akkor bajban leszünk mert évtizedek óta minden mikró meg vízforraló meg hasonló otthonról lett behurcolva...

2022. okt. 7. 07:21
 26/26 anonim ***** válasza:

Amúgy lehet itt ugatni az érintésvédelmi felülvizsgálatról. Én konkrétan egyel nem találkoztam az állami munkahelyi számítógépekre, monitorokra, nyomtatókra vonatkozóan... És nem azért mert el van az téve valahol hanem azért mert NINCS IS.

Amúgy meg. Érintésvédelem? Adnak minden termékhez tanúsítványt. Ha viszem magammal a gépet, viszem a tanúsítványt, azt' egyék meg.

2022. nov. 3. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!