A kukások 1 nap alatt elérték azt amit a tanárok évek alatt se tudtak? és nem kellett más hozzá csak 1 műszaknyi TELJES munkamegtagadás?
Tanulságos nem?
nem szaroztak hogy bejelentés meg egyezkedés meg tárgyalgatás... hanem reggel 6.00 műszakkezdés, és az összes ember A-Z-ig közölte nem veszi fel a munkát. Kész csá. ennyi.
és 1 napra rá már tárgyalnak a bérekről velük...
Amig a tanárok kivételeznek a gazdagabb gyerekekkel meg ezek mennek, addig nem értem mire fel jár a szájuk.
Egyik sem hivatásbol tanít, a másik fele meg utálja a kölyköket is és ugy tanit
"Max 10-20% os bérfejlesztés lesz"
ÉN elfogadnék egy 20%-os bérfejlesztést mert az ÉPP 20%-kal TÖBB mint amit az elmúlt 4 ÉVBEN ÖSSZESEN KAPTAM!
Más habitusú emberek. Kemények, összetartóak, nem lehet megfélemlíteni, sem megosztani őket.
Már az óriási különbség, hogy a kukások 100%-a férfi, a pedagógusok nagy része (úgy olvastam, 82%-a) meg nő.
A tanárok tipikusan szabálykövető, lelkiismeretes emberek.
A nőket tipikusan könnyebb megfélemlíteni és sakkban tartani, lelkileg megtörni vagy kifárasztani, mint a férfiakat.
És ezt a főnökeik is pontosan tudják róluk. A tankerületnél is, meg az FKF-nél is.
Mellesleg, a sztrájkjuk zsaroló potenciálja se ugyanakkora. Ha 2-3 hétig nem lenne szemétszállítás Budapesten, akkor katasztrofális állapotok lennének!
Akkor te is sztrálkolj. Ne irigykedj.
Mi a kérdésed lényege tulajdonképpen?
Kifejtenéd?
A kukások sztrájkolnak és 400e NETTÓ fizetést kérnek. Ami valljuk be elég elképzelhetetlen.
Ezért mondtam, hogy jó esetben is bruttó 10-20%-ot fognak kapni.
Ezen mit nem értesz?
Én is szeretnék nyerni a lottón, meg szeretnék nettó 400e fizetést, meg ilyeneket de nem fogok kapni.
Az meg hogy te nem kaptál 4 éve fizetés emelést kinek a hibája?!
El lehet menni máshová dolgozni. Pl kukásnak.
Már eleve a követelések is különböznek.
A kukások béremelést akarnak. A tanár az oktatás helyretételét. Ezutóbbinak része a bérfejlesztés, az tény, de ez csak egyetlen pontja a dolognak. Teljes szerkezetcserére lenne szükség, mert egyszerűen az egész rendszer élhetetlen.
És tárgylani velük is leült már a kormány. Dehát látod... megígérik, hogy lesz béremelés jövőre, igaz, ugyanazt ígérik most meg, amit már 2013-ban meghatároztak, szóval igazából valójában semmi változást nem ígértek.
És hát ahogy korábbani s írták, az emberek észreveszik ha nem viszik el a szemtet. Ha meg a gyereket nem tanítják, azt leszarják. Nincs otthon napközbne, tehát az iskola elintézi azt, amire a szülőnek szüksége van. Hogy hülyék amradnak a gyerekek, az mellékes, és csak bő évekkel, évtizeddel később lesz igazán látszatja. Ha meg 25 évesen jössz rá, hogy szar volt az oktatásod, akkor max az évekkel korábib rendszert hibáztathatod, hiz a jelenlegi már biztos változott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!