Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Történészként hova mehetnék...

Történészként hova mehetnék el dolgozni?

Figyelt kérdés
Milyen lehetőségei vannak egy történésznek a piacon? Hova keresik őket? Mennyit lehet keresni történész végzettséggel?

2022. okt. 2. 16:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

A turizmusban is el tudsz helyezkedni, idegenvezetőként, főleg, ha biztos nyelvtudásod van.

Tanár is lehetsz, ezt már meg sem meri említeni senki.

"Újságot" is írhatsz.

2022. okt. 2. 20:27
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Történelem szakot végeztem. Nem ajánlom. Ezzel nem lesz munkád. Inkább tanulj szakmát, a töri pedig maradjon szórakozásnak.
2022. okt. 2. 20:28
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Történelem szakot végeztem, régen. Akkor még kb 50 fős volt az évfolyam. A fele maradt tanár-kutató, a többiek valamit hozzátanultak (jog, közgáz), mindenkinek van munkája az más kérdés, hogy mennyit keresünk.

#11 voltam

2022. okt. 2. 20:32
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem történész végzettségű ismerőseim közül lett 2 tanár, egy beszerző, webprogramozó (OKJ a töri után). Ha doktorálsz, akkor közelebb tudsz maradni a szakmához. Bölcsészeknél ez a szakmai elhivatottság indikátora.

Szakmán kívül úgy néznek a bölcsészekre (így a történészekre is), hogy 1) valószínűleg nem teljesen hülye, van diplomája; 2) beszél idegen nyelveket; 3) hajlandó lesz betanulni az adott pozícióra, mert rá van kényszerülve. Ez elég szomorú, de sokan úgy vannak vele végzés után pár évvel, hogy azt tanulták ami érdekelte őket és a fizetésükből is meg tudnak élni.

2022. okt. 3. 14:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Lehetsz tanár, vagy mehetsz a turizmusba.
2022. okt. 8. 08:15
 16/16 anonim ***** válasza:
SSC-be mindegy milyen diplomád van, csak beszélj minimum angolul. Oda pályázz, ha a saját szakmádban nem találsz munkát. Vagy jelentkezz tudásmenedzsmentre, ott bizonyos IQ felett bárki jó, aki elég aprólékos.
2022. okt. 8. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!