Történészként hova mehetnék el dolgozni?
A turizmusban is el tudsz helyezkedni, idegenvezetőként, főleg, ha biztos nyelvtudásod van.
Tanár is lehetsz, ezt már meg sem meri említeni senki.
"Újságot" is írhatsz.
Történelem szakot végeztem, régen. Akkor még kb 50 fős volt az évfolyam. A fele maradt tanár-kutató, a többiek valamit hozzátanultak (jog, közgáz), mindenkinek van munkája az más kérdés, hogy mennyit keresünk.
#11 voltam
Nekem történész végzettségű ismerőseim közül lett 2 tanár, egy beszerző, webprogramozó (OKJ a töri után). Ha doktorálsz, akkor közelebb tudsz maradni a szakmához. Bölcsészeknél ez a szakmai elhivatottság indikátora.
Szakmán kívül úgy néznek a bölcsészekre (így a történészekre is), hogy 1) valószínűleg nem teljesen hülye, van diplomája; 2) beszél idegen nyelveket; 3) hajlandó lesz betanulni az adott pozícióra, mert rá van kényszerülve. Ez elég szomorú, de sokan úgy vannak vele végzés után pár évvel, hogy azt tanulták ami érdekelte őket és a fizetésükből is meg tudnak élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!