Ilyen esetben is kötelező a ledolgozós szombat?
Sziasztok.
Jelenleg az 1 hónapos felmondási időmet töltöm, az utolsó munkanapom a jelenlegi munkahelyemen október 21. Az új helyen 24.-én kezdek. Október 15 az ugye ledolgozós szombat, a 31.-ét kell ledolgozni, viszont 31.-én, én már az új munkahelyemhez tartozom. Az új hellyel már megbeszéltem, hogy megkapom a hosszú hétvégét, a jelenlegi munkahelyem tehet valamit, ha nem megyek be?
A jelenlegivel kellett volna megbeszélned, bár még van idő. Teljesen mindegy az újjal miben maradtál, mikor 24-ig köt a szerződés a régihez. A 15-e 24-e előtt van, tehát az van amit a mostani munkáltatód mond.
Szóval ha azt mondják menned kell, akkor igen.
Szerintem igen.
Ezzel nem ér téged kár: ki kell fizetniük azt a bért is.
Az új munkahelyed meg nyilván nem is tehet mást, minthogy megadja a szabadnapot akkorra, stb.
Viszont az állam felé (pl. nyugdíj stb. miatt is úgy logikus, hogy azt a munkanapot le kell dolgoznod.
Természetesen a jelenlegi munkahelyeddel meg lehet állapodni, de ehhez két fél egyetértése kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!