Így is felmondatok jövőhéten?
Akkor is wage-slave lennél, ha vállalkozó lennél. Az x évig nem 9 órás munka, hanem napi alsó hangon 12, ha tényleg komolyan gondolod.
Nem tudnak kötelezni semmire, próbaidő alatt felmondasz és mész. Keress olyat, ami jobban fekszik, ha megtalálod az irányod, azt, aminek az elvégzése számodra is kielégülést/tanulási lehetőséget hordoz, máshogy fogod látni. De ehhez lépni kell. Én évekig ugráltam a munkahelyek között, gyűlöltem mindet, aztán meglett a helyem és szeretem. Nem úgy veszem fel a munkát reggel, hogy okádni tudnék, hanem a rosszabb napokon is max. azt érzem, hogy elmegy így a napom. Hajrá!
" Viszont ha én felmondok, akkor senki nem lesz a vonalon 17:30 és 18:00 között jövőhéten."
Ez nem a Te problémád. A munkáltató is tisztában van azzal, hogy a próbaidő mit jelent. Azt jelenti, hogy most még dolgozol, de a következő percben indoklás nélkül felmondhatod a munkaviszonyod és akkor nem lesz munkaerő. Erre neki kell felkészülnie, nem Neked.
"Ilyenkor is felmondhatok próbaidőn belül aznapi elmenettel hétfőn, vagy ilyenkor illegális?"
Nincs ilyen korlátozás. A próbaidő alatti felmondás azonnalinak minősül. Ez annyit jelent, hogy a felmondás közlését követő pillanatban megszűnik a munkavégzési kötelezettséged, azt a műszakot kizárólag a munkáltató engedélyével csinálhatod végig. Ha nem engedi, akkor távoznod kell a munkahelyről. Ettől függetlenül a ledolgozott időre bérezés jár. Ha ez aznap csak 2 óra volt, akkor 2 órára.
A felmondás annak közlésével vált ki joghatást. Ez annyit jelent, hogy írásban kell felmondani, és bizonyítható módon át kell adni azt a munkáltatónak.
Két egyező példányban megírod. Egyiket átadod a munkáltatónak, a másik példányon pedig dátummal ellátva átveteted vele. Átvétel dátumához kötődik minden joghatás, minden határidőt ahhoz igazítva számítunk, ezért is fontos, hogy tudjuk igazolni annak dátumát egy későbbi jogvita elkerülése érdekében.
Munkáltató neve, címe
Alulírott Buga Jakab (személyes adataid) az X. Y. naptól Önöknél fennálló munkaviszonyomat a mai nappal felmondom.
Dátum és az aláírásod
A felmondáson szereplő dátumnak nincs nagy szerepe, azt Te megírhatod hónapokkal azelőtt is, hogy valóban felmondanál. Mint fentebb írtam, a felmondás átadásának a dátuma a mérvadó!!!
A munkáltatónak a munkaviszonyod megszűnését követő 5. munkanapig el kell számolnia Veled, biztosítani kell a munkabéred, a leszámolási papírjaidat.
Mivel akkor már nem állsz jogviszonyban vele, ezért nem is vagy köteles érte bemenni személyesen! Ha önként és dalolva nem mész be érte, akkor legkésőbb az 5. munkanapon köteles a nyilvántartásában szereplő címedre továbbítani (kipostázni) azokat. Ha készpénzes bérfizetés volt, akkor azt is!
Sziasztok, a #13 tökéletesen összefoglalta ezt a témakört. A kieső fél óra miatt tényleg ne aggódj, azért főnök a főnök, hogy kitalálja. (Ideális esetben a főnöknek sem büdös,ha be kell segítenie ilyen formában) Nem neked kell megszervezni a beosztást.
A mentális egészséged rovására ne menjen a munka. Fel a fejjel és keress mást.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!