Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megsértettem volna a jelentkez...

Megsértettem volna a jelentkezőt, hogy túl közvetlen, őszinte voltam, a negatív tulajdonságait megdicsértem? (Mert ennél a munkánál abszolút előnyt jelent.)

Figyelt kérdés

Titkárnőt kerestem, el is jött interjúra a tökéletes jelölt, egy félénk kiscsaj (korombeli), láttam, hogy izgul, meg 2 szót se tud kinyögni, így megelőztem, és mondtam: "Látom kissé szorongsz, de ne izgulj, már gyakorlatilag fel vagy véve, itt komoly előnyt jelent a csendes, szerény jellemed, és hogy nem az okostelefonodat nyomkodod. Tetszene az állás, monoton, precízséget igényel, nem sok emberrel kell kommunikálnod, szerintem abszolút neked való."

Kissé feloldódott a szorongása, kipirulva mosolygott, aztán annyiban maradtunk, hogy hétfőn kezd - ma e-mailben lemondta azzal, hogy talált másik munkát... tudom, hogy ez nem igaz. Mit írjak neki?

2022. szept. 24. 19:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
100%
50, valahogy így. Egy hallgatag kiscsajt meg ledominál..ennyi.
2022. szept. 28. 16:10
 52/63 anonim ***** válasza:
100%
Ledominal. :))
2022. szept. 28. 17:41
 53/63 A kérdező kommentje:

"nem a hozzáértést nézik, hanem hogy hány éves, mennyire csinos és mennyire birka a jelölt"

Nem igazán beszélhetünk hozzáértésről, mert ez egy egyszerű irodai meló, a hozzáállást néztem, így a kiscsaj (huszonéves, kb. 155-160 cm, 40 kg) abszolút bevált, pl. nincs okostelefonja, szuper! :) Van benne kitartás, bírja a monoton munkát, pontos és precíz.

Nem azt néztem mennyire csinos, volt dekoratívabb jelölt is próbanapon, de amikor bementem az irodába, az okostelefonját nyomkodta, és cigizett, majd mikor szóvá tettem, közli: "De hát ez glo cigi!" Na itt tartunk, ilyen életképtelen fiatalok jelentkeztek...

"Férfi meg elvi alapon nem kell..ez is érdekes."

Mégis mi benne az érdekes?! Nem fát vágni kell, akkor meg minek férfi? Amúgy az előző alkalmazottam "okj ügyintéző titkár" volt, voltak vagy 30-an az osztályban, de 1 se férfi!

2022. szept. 28. 18:52
 54/63 anonim ***** válasza:
100%
Igaz is, mert mi férfiak mind csak igáslovak vagyunk, akik nem értenek semmihez, max arra vagyunk jók, hogy a mamutot puszta kézzel öljük meg, majd pedig hazáig vonszoljuk a tetemét....
2022. szept. 28. 19:27
 55/63 anonim ***** válasza:
100%
Az okostelo miért is baj? Most mar egyébként en is egyetertek azzal amit az egyik hsz írt milyen öntelt vagy. :) Egyébként örülünk hogy megtalaltad álmaid titkárnőjet, javaskom máskor kevésbé légy előítéletes.
2022. szept. 28. 19:36
 56/63 A kérdező kommentje:

"férfiak mind csak igáslovak vagyunk, akik nem értenek semmihez"

Mind hogy férfit nem vennék fel irodai munkára, nőt se vennék fel víz szerelőnek, hegesztőnek, betonozni, gipszkartont szerelni, ásni, kereket cserélni, stb. nincs itt annyi hely, hogy kiférjen, mennyi férfi munka van.

2022. szept. 29. 13:02
 57/63 A kérdező kommentje:

"Az okostelo miért is baj?"

Nem maga a telefon a baj, hanem hogy 16 órából 14-et az ember kezében van, és folyton bámulja... nem normális dolog.

2022. szept. 29. 13:03
 58/63 anonim ***** válasza:
100%

56

Hát az egyik unokatesóm 50 éves korában tanult meg hegeszteni és imádja... és csinálja (jól). Ja, nőről van szó.

Amúgy meg oké, értem én, hogy nőt akartál felvenni titkárnőnek (ez azért elég érthető úgy összességében), de egyszer sem válaszoltál, hogy miért csak kiscsajként emlegeted (sztem ez elég tiszteletlen) és miért egy félénk, gátlásos nőt választottál igazából, akiről leírod, hogy pehelysúlyú, pici nő. Mit akarsz te vele csinálni tulképpen? Persze, úgysem fogod leírni az igazat, hogy tényleg le akarod dominálni, mindent csináljon majd úgy, ahogy te akarod...

Én személy szerint szánalmasnak látom a vergődésedet és előre nagyon sajnálom a "kiscsajt".

2022. szept. 29. 13:34
 59/63 anonim ***** válasza:
100%

57

Azt írtad, hogy az egyik jelölt akkor nézte a telóját, amíg várt arra, hogy bemenjen hozzád, nem? Miért, mit kellett volna csinálnia, kötni neked egy pulcsit addig?

Amúgy felnőtt értelmes emberek NEM nézik egész nap a mobiljukat, én pl. ha elmegyek itthonról (igaz, rövidebb időkre, ügyeket intézni), magammal sem viszem. Ill. nagyon sokszor csak zenét hallgatok rajta és egy pillantást sem vetek rá. Vagy éppen néha fényképezni szoktam vele (ritkán).

2022. szept. 29. 13:36
 60/63 anonim ***** válasza:
100%

53

"Nem azt néztem mennyire csinos, volt dekoratívabb jelölt is próbanapon, de amikor bementem az irodába, az okostelefonját nyomkodta, és cigizett, majd mikor szóvá tettem, közli: "De hát ez glo cigi!" Na itt tartunk, ilyen életképtelen fiatalok jelentkeztek..."

Látod, nekem pl. volt olyan főnököm (holland volt, Hollandiában élt és dolgozott, aztán jött Mo-ra), aki egyszer elég egyértelmű, férfiak által használt jelekkel elmutogatta, hogy az előző titkárnője milyen bögyös volt és hogy mennyire bírta, mert vidám volt és szerette a munkáját (én meg nem vagyok bögyös, nem voltam vidám és utáltam a munkámat). De ez a főnököm is jót akart nekem, egyszer behívott magához és nagyon normális hangon elmondta, hogy ő imádja a munkáját és azt szeretné, ha én is szeretném az enyémet, ezért azt kéri, hogy keressek másik munkahelyet, de természetesen addig nem rak ki, amíg nem találok vmi mást. Na ő egy sokkal egyenesebb és jobb ember volt, mint te...

2022. szept. 29. 13:41
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!