Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha munka időn kívül zaklatja a főnök a dolgozót?

Figyelt kérdés

Ez csak szerintem rohadtúl nem etikus és pofátlan dolog?

Szóval olyan helyen dolgoztam a hol sokszor kell ajánlatott tenni vagy valaminek megnézni az árát vagy valamit rendelni.

A munkaidő 8:00 és 16:00 volt.

Nagyon sokszor hívott munkaidőn kívűl pl este 6kor, meg 7 kor sokszor még 8 órakor, hogy ezt meg azt nézzem már meg gyors valami haverjának vagy ennek vagy annak mondjam mennyi azt ára. De olyan is volt, hogy szombaton vagy vasárnapi ebédnél csörgött a telefonom, hogy neki valami alkatrészre kell egy ár, mert épp valami haverjával diskurál. Szóval gyakorlatilag zaklatott amikor épp kedve szottyant.

Nem, nem fizetett érte semmit sem.

Illetve előzetesen ilyen nem lett megbeszélve és nem is volt a szerződésben.

2022. szept. 24. 08:25
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell felvenni. Aztán majd leszokik róla. Vagy ha fel is veszed, nyugodtan mondhatod, hogy itt vagy a Tisza parton, nem vagy gépközelben, mobilneted sincs.

Meg az ilyen főnök maga alatt vágja a fát. Mert később akkor se tudja a dolgozóját elérni, ha fontos.

A legtöbb csicska meg úgyse meri kirúgni a dolgozóját. Amelyik igen, az olyan fajtának jobb nem is dolgozni.

2022. szept. 24. 10:36
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

szerződésben benne van h munkaidőn kívül zavarhatnak? ha nem, akkor kikapcsolod oszt csá

nekem van, de ritkán szoktak zavarni.

2022. szept. 24. 11:26
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem ha hétvégén zaklatnak de van az a pénz amiért vállalom.

Főnökkel is leültünk ezt megbeszélni és mióta sokba kerül neki azóta kéthavonta csak egyszer csörög rám.

Előtte heti 3-4 szer hívott.

2022. szept. 24. 13:26
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

"Bocsi wc-n voltam", "uton voltam", "bocs nem hallottam", "bocs, le volt némítva", stb...

Majd leszokik róla. Illetve előre lehet szólni a köcsögnek, hogy "szabadnapokon többnyire nem vagyok elérhető". Aztán, ha nem tetszik neki, így járt.

Direkt csinálják amugy, ezt élvezik. Még azért is behívnának ezek az öntelt, életképtelen szarháziak, hogy megkeverd a kávéjukat. A jó anyukáját hívogassák.

2022. szept. 24. 17:55
 25/30 anonim ***** válasza:
79%

"Ez hasznos volt.."

Az is.

"Aztán mikor nem vettem fel, vagy ki volt kapcsolva, hívta a privát telefonom."

A privát telefon pont azért privát, mert csak egy szűk kör ismeri.

"Mert mit mondasz egy 3 fős cégnél, ha kéri?

Nem adom meg b+?"

Ha a gondolkodás menne úgy, mint a beszólogatás...

Egyrészt: honnan tudná, hogy van-e másik telefonom?

Másrészt: igen, azt mondom, hogy azt bizony nem adom meg. Mert ez egy munkahely, és nem egy haveri klub. Ugyanígy a privát e-mail címemet sem tudják. De még Facebookon is csak azok "ismerősök", akikkel közelebbi a viszonyunk.

#10 "Az nem olyan síma ügy ám, hogy nem adja meg az ember a számát. Ha online jelentkezel állásra, akkor a telefonszám mező elég gyakran csillagos, kötelezően kitöltendő rész. És általában telefonon hívják be az embert állásinterjúra."

Ezért van már jó ideje két telefonom. Egy privát, meg egy "nyilvános".

"De egy idő után jó eséllyel kérdőre fognak vonni, hogy miért nem tudnak soha elérni. És akkor mit feleljek?"

Akkor előveszem a munkaszerződést, és rákeresek arra a pontra, hogy mitől meddig tart a munkaidőm. Azon kívül meg - hacsak nem fizetnek érte külön ügyeleti díjat - még bekapcsolni sem vagyok köteles a telefonomat. Főleg, ha saját telefon, saját számmal.

Ha meg olyan munka, ahol folyamatosan elérhetőnek kell lenni, akkor meg szépen fizessék ki a pótlékot, amiért bármikor belerondíthatnak a szabadidőmbe. Bár eleve én nem jelentkeznék olyan munkakörre, ahol ez elvárás.

"Csakhogy ezt mem biztos, hogy reakció nélkül hagyják. És az a reakció -vagy legalábbis a végkifejlete- akár a kirúgás is lehet."

Kirúgás? Azért, mert betartom a munkaidőmet? :D A munkaügyi bíróságon a bírák a hasukat fognák a röhögéstől.

Esetleg "közös megegyezéssel" lehetne felbontani a munkaszerződést, de azt meg nem vagy köteles aláírni.

Az megint más kérdés, hogy ahol azzal inzltálnak rendszeresen, hogy én miért nem dolgozok a munkaidőn kívül, ott nem sokáig maradnék.

"Csak a mostani válságos helyzetben nem biztos, hogy az embernek kedve van játszogatni"

Nézd, ha te házhoz mész a pofonért, akkor ne panaszkodj. :D A te döntésed.

Ha az emberek ki mernének állni magukért, akkor nem éreznék a vezetők isteneknek magukat.

Persze, vannak olyan munkakörök, ahol az ember csak egy lecserélhető biorobot. De azért sok olyan is van, ahol nem olyan könnyű pótolni a távozó munkaerőt.

2022. szept. 26. 14:06
 26/30 anonim ***** válasza:
48%
25: Csak hogyha előállsz evvel, hogy ez nincs benne a szerződésben, és hogy legyenek szívesek pótlékot fizetni, ha azt akarják, hogy munkaudőn kívül is elérhető légy, szerinted mennyi eséllyel reagálnak bólintással? Inkább az elküldés. És nyilván nem ez lesz az indok, majd kitalálnak valamit. A legegyszerűbb: Leromlott munkateljesítmény.
2022. szept. 26. 15:02
 27/30 anonim ***** válasza:
76%
Akkor olyan lepratelepen nem kell dolgozni. Ennyi.
2022. szept. 26. 15:52
 28/30 anonim ***** válasza:
52%
Megkéred, hogy a privátodon ne hívjon, vagy pl. fizessen ügyeleti díjat. Vezesd ezeket az időket, alkalmakat naplóban. Ha összevesztek (mert ahogy látom, össze fogtok), a munkaügyi bíróságon kérheted ennek az időnek a kifizetését, amit pl. a folyamatosan vezetett naplóval tudsz bizonyítani.
2022. okt. 10. 12:14
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
28: Bocs, de ez hülyeség. Egy papírlap lefirkantott időpontokkal mégis mit bizonyít? És én még ilyet sem hallottam, hogy a bíróság arra ítélné a munkáltatót, hogy fizessen a dolgozónak azon alkalmakért, amikor felhívta. Akkor én beperelhetem a főnökömet a két alkalomért, amikor idén felhívott gyors megkérdezni valamit?
2022. okt. 12. 07:37
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is, ha szemrehányást tesz, h nem tudott elérni, kérdezd, hogy mikor hívott, es mikor mondja, hogy péntek este 8 kor akkor mondd neki, hogy "jaaaa hat éppen teat foztem", "néztem egy filmet", vagy "vágtam a labkormeimet"...
2022. okt. 24. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!