Mi a véleményetek arról, ha munka időn kívül zaklatja a főnök a dolgozót?
Figyelt kérdés
Ez csak szerintem rohadtúl nem etikus és pofátlan dolog?
Szóval olyan helyen dolgoztam a hol sokszor kell ajánlatott tenni vagy valaminek megnézni az árát vagy valamit rendelni.
A munkaidő 8:00 és 16:00 volt.
Nagyon sokszor hívott munkaidőn kívűl pl este 6kor, meg 7 kor sokszor még 8 órakor, hogy ezt meg azt nézzem már meg gyors valami haverjának vagy ennek vagy annak mondjam mennyi azt ára. De olyan is volt, hogy szombaton vagy vasárnapi ebédnél csörgött a telefonom, hogy neki valami alkatrészre kell egy ár, mert épp valami haverjával diskurál. Szóval gyakorlatilag zaklatott amikor épp kedve szottyant.
Nem, nem fizetett érte semmit sem.
Illetve előzetesen ilyen nem lett megbeszélve és nem is volt a szerződésben.
2022. szept. 24. 08:25
11/30 anonim válasza:
Ja, meg a másik: Azt meg lehet csinálni, hogy nem veszem fel soha a telefont, amikor szabadidőben hívnak. De egy idő után jó eséllyel kérdőre fognak vonni, hogy miért nem tudnak soha elérni. És akkor mit feleljek?
12/30 anonim válasza:
közlöd hogy munkaidőben dolgozol, és ennyi
13/30 anonim válasza:
12: Csakhogy ezt mem biztos, hogy reakció nélkül hagyják. És az a reakció -vagy legalábbis a végkifejlete- akár a kirúgás is lehet.
16/30 anonim válasza:
Ha ezért kirúgnak, akkor legalább elmehetsz egy normális céghez :D
17/30 anonim válasza:
Nem kell felvenni és kész,ha kérdezik miért nem akkor mondd hogy programon voltàl vagy akàrmit csináltál és nem nézted a telefonod.Nekem korábbi munkahelyemen egyik kollégàt folyamatosan munkaidőn kívül cseszegette a főnöke,megunta és nem vette fel utána,elég gyorsan leàlltak a hivogatàssal.És képzeld nem rúgtàk ki,azóta is ott van.
18/30 anonim válasza:
Munkaidőn kívül nem veszem fel a telefont a főnökömnek, munkatársaimnak. Majd megkérdezik, amit akarnak munkaidőben. Ha annyira sürgős nekik valami, azt el tudják intézni maguk is. Egyébként is, ő a főnök, az ő feladata életben tartani a céget, akkor üljön le szépen a számítógép elé, és nézze meg hajnali kettőkor, amit akar, ne engem hívogasson miatta!
19/30 anonim válasza:
15-16-17-18: Szép és jó. Csak a mostani válságos helyzetben nem biztos, hogy az embernek kedve van játszogatni, lutrizni, hogy vagy kirúgják vagy nem.
20/30 anonim válasza:
#19 Akkor nincs miről beszélni,tűrni kell ezerrel mint egy jó rabszolga.Aki kiszolgáltatott vagy annak hiszi magát,nem mer ellenkezni azt ott rugdossák ahol érik.Orbán vezér is megmondta hogy meg kell becsülni a munkahelyeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!