Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Érdeklödtem az egyik gyári...

Érdeklödtem az egyik gyári munkás cégnél. Azt irtak "Az üzem 3 műszakban dolgozik, így szombat-vasárnap is van termelés, 8 órás műszakokban 06-14, 14-22, 22-06 rendszerben" Ez normális dolog,hogy hétvége is kötelező?

Figyelt kérdés
2022. szept. 15. 11:40
1 2
 1/13 Kólauborkával ***** válasza:
68%

A szabad hétvégéknek középsuli/egyetem után vége.

A legtöbb munkahelyen normális, persze van néhány, ami nincs hétvégén, de viszonylag kevés.

2022. szept. 15. 11:45
 2/13 anonim ***** válasza:
94%
Hát ha egyszer folyamatosan megy a termelés, ami egy gyárban nem szokatlan, akkor beláthatod, hogy hétvégén is kell a munkaerő. Nem teljesen értem, min vagy ennyire meglepődve.
2022. szept. 15. 11:51
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Ipari termelő cégeknél eléggé általános.

Az más kérdés, hogy ilyenkor 4 műszakos munkarendet szoktak írni, utalva arra, hogy ez több, mint a munkanapokon végzett 3 műszak.

Azzal viszont nem értek egyet, amit 1-es írt.

A gyárakban hétvégén tipikusan a szalag mellett dolgozók vannak bent. A mérnökök, kvalifikáltabb munkások ott is H-P egy műszakban dolgoznak. Időnként persze túlóráznak, ill. adódhat hétvégi munka, de semmiképp se általános.

Úgyhogy még akkor is érdemes tanulni, ha a szalag melletti dolgozót is jól megfizetik, mert az se mindegy, milyen körülmények között keresed meg ugyanazt a pénzt.

2022. szept. 15. 11:52
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
Normális. Sok ilyen hely van, kereskedelem, vendéglátás. Sokan dolgoznak hétvégén is.
2022. szept. 15. 12:00
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

Megszakítás nélküli/többműszakos tevékenység esetében havonta egy darab szabad vasárnapot kell biztosítani a munkavállaló részére az Mt. szerint.

(Egyébként a munkavállalók nagy része nem hétfőtől péntekig irodában ül, hanem e kettő munkarend valamelyikében dolgozik.)

2022. szept. 15. 12:05
 6/13 qkker1 ***** válasza:
36%
Üdvözöllek a munka világában! Bizony ilyen helyek is vannak szép számmal!
2022. szept. 15. 12:06
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
Ünnepnapok sincsenek, ha megy a termelés. Tehát pl az augusztus 20 is normál nap volt.
2022. szept. 15. 12:09
 8/13 anonim ***** válasza:
71%
Mondjuk azon amit 1es írt én is meglepődtem:D Legtöbb helyen normális a hétvégi munka és csak kevésnél szabad a hétvége? Bbbbiztoshogynem:D Termelői szalagmunkánál, vendéglátásban és kereskedelemben oké, de azért alapvetően ez az általánostól való eltérés, nem a normális. Én tuti nem mennék olyan helyre ahol van hétvégi munka. Max úgy, ahogy most vagyok, hogy ha valamiért mégis van évente 1-1 nap, akkor az 200%-os fizuval.
2022. szept. 15. 12:19
 9/13 Kólauborkával ***** válasza:
26%

Irodai munka többnyire nincs hétvégén, de építöipar, bármiféle üzlet, termelés nem áll meg.

Szóval marad az irodai munka, szerinted több az irodai munka, mint az egyéb?

2022. szept. 15. 12:25
 10/13 anonim ***** válasza:
85%

9, építőipar - egyrészt a jelentős része DE, megáll, egy cosmó építkezés nem halad hétvégén. Ráadásul ha halad, akkor is csak a terepen lévőkkel, a háttérben lévőkkel nem. Ne beszéljünk úgy sem az építőiparról, sem a kereskedelemről, mintha az csak terepmunkából állna, elég nagy részük irodai munka. És mint ilyen, csak hétköznap megy.

Deee pl a teljes oktatás, egészségügy, a szolgáltatóipar egy jelentős része (pl bankok is ha egyáltalán nyitva vannak, csak csökkentett módban)..

Boltok, vendéglők, termelők, ezek vannak hétvégén. És kb ennyi, mindneki más marad otthon.

2022. szept. 15. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!