Irodai munkánál ha épp nincs feladat, sosem szólok, hogy hé, nincs mit csinálnom. Böngészgetek, beszélgetek. De ha valami feladat van azonnal megcsinálom. Néha egész napok üresek. Sosem szólok, ők sem szóltak. Ez okés lehet így?
Szerintem oké. Voltam már ilyen helyen. Ha dolgoztam, rendesen rámszóltak hogy a munkát be kell osztani. Menjek kávézzak, beszélgessek vagy akarmi de ne dolgozzak. El kell húzni a munkát. Kb 1-2 óra alatt elvégezhető munka 8 órában..
Tehát szerintem ja, oké. Más is ezt csinálja.
Teljesen oké. Ha jön a feladat, megcsinálod, ha nem jön, mégis mit csinálj?
Nálunk is van ilyen, pl. most egy hete folyamatosan szopok az errorokkal, de egyébként ha minden flottul megy, van hogy 1-2 óráig itt lógok a gyakorin, mert nincs mit csinálni 2 meló között.
Az utóbbi 10 évem erről szólt :)
Betanulásnál minden helyen mondták, hogy hú itt mennyi meló van, aztán ahogy belejöttem, napi 1-2 óra volt csak mindenhol. Most is, azért érek rá ide írogatni.
A munka legyen megcsinálva. ezért vettek fel.
Egyébként nagy multik egyik technikája a munkaerő megtartására az, hogy ha van mondjuk 9 egység munka, amit 3 ember el tud végezni (3-3-3), akor felvesznek rá 4 embert. Egyrészt könnyebb a szabadságokat beosztani és betegség esetén sem történik probléma... másrészről az ember úgy van vele, hogy kényelmes ott neki, ha másik helyre menne ott lehet több pénzt kapna, de keményebben is kéne dolgoznia, úgyhogy inkább marad a kényelemes helyen.
És őszintén... mi rossz lenne ebben? Az ember azért dolgozik, hogy kapjon pénzt és élhessen. Nyilván vannak akik hivatásszerűen dolgoznak, de ők keresni is fogják a munkát, ha elfogy. Ők mehetnek és építhetik a karrierüket. De aki nem álmodik karrierről, annak ez tökéletes munkafajta, megmarad a work-life balance és élheti az életét szabadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!