Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tippek, tanácsok kezdő munkake...

Tippek, tanácsok kezdő munkakeresőnek?

Figyelt kérdés
Különböző melós oldalakon keresek munkát, viszonylag nagy a választék, de nem tudom mit válasszak, teljesen új nekem ez az egész. Nem szeretnék hirtelen beleugrani valamibe, amiről később kiderül, hogy mégse olyan, mint azt az oldalon írták. Pl ahol azt írják hosszútávra keresnek embert, akkor aláíratnak velem egy szerződést erről és addig nem léphetek ki? Igazából csak átmenetileg kéne valami, kb februárig, de ezt akkor nyilván nem mondanám meg, mert lehet emiatt fel se vennének. Vagy ahol azt írják, hogy én adjam meg a bért. Ott mégis mennyit érdemes írni, pl egy szobalány meló esetében? Vagy egy pénztáros esetében. Nem tudom mennyi a reális összeg. Van-e valami, amire feltétlen oda kell figyeljek, ami a szerződést illeti? Nem szeretném, ha átvernének vagy kellemetlen helyztbe kerüljek, csak mert kezdő vagyok és tapasztalatlan. Bármilyen pro tippnek, tanácsnak örülnék.
2022. szept. 13. 10:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
90%
Bármit kiválaszthatsz legyen gyorsétterem vagy gyári munka, neked ugyanis tapasztalatra van szükséged leginkább azt meg bármelyik munkahelyen megkapod. Szerintem az szerint válogass, hogy hova egyszerűbb eljutni, legalább az utazással ne menjen el sok időd. Ahol meg kell adni a munkabért, írd oda a szakmunkás minimálbért, te még kezdő vagy felesleges ezt túlagyalnod.
2022. szept. 13. 11:42
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Amit tanácsolni tudnék:

1. Ne tűrd meg, hogyha tiszteletlenül vagy lenézően beszélnek veled a vezetők vagy a főnökeid. Mindenki megérdemli az alap tiszteletet, ha nincs meg akkor menjenek a picsába és keressenek mást.

2. Ne tűrd meg, hogy nem jelentenek be vagy sunyik ilyen téren és nem úgy jelenteken be ahogy kellene és próbálnak trükközni az olyan dolgokkal ami amúgy teljesen alap kellene, hogy legyen.

3. Ne maradj sokáig olyan munkahelyen ahol a munkahely körülményei nem megfelelőek és azért válik nehézzé vagy lehetetlennél az adott feladat, mert a munkakörülmények nem megfelelőek.

4. Sajnos ezt nehéz elkerülni, de sok helyen szeretik átpasszolni rád a munkát, olyan munkát ami nem is a te feladatod lenne.

5. Legyen egy átlagos normális bérigényed, ne menj el a semmiért dolgozni, mert ahol nagyon rosszul fizetnek ott később sem várható javulás.

6. Azonnal lépj le, ha "most egy picit késik a fizetés" vagy valami hasonló pofátlanság fordulna elő.

2022. szept. 13. 12:18
 13/13 anonim ***** válasza:
75%
Ha max fel evre kell melo es sokat akarsz keresni menny pultosnak vagy felszolgalonak vmi jol meno etterembe vagy ejszakai szorakozohelyre
2022. szept. 13. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!