Nem hivatalosan vállalnál másodállást 1000ft/óráért?
Nem nehéz munka ( éjjeli őr), havi 10 alkalommal 24órában, 240ezer. Hétvége 1 szabad van, unnepnap tb nélkül.
Viszont ezt a pénzt el tudnád tenni
"Igazából 4et de a valóságban ez kb 2 de az se egyhuzamban"
Ebbe tönkremegy az ember. Fiatalon talán lehet bírni, de ennyiért nem éri meg.
Nem sprórolni kell, hanem többet keresni.
Tudom, nem írja le tökéletesen, de erre is rá lehet húzni. Nem attól lesz jobb az életed, hogy 1.000 FT-os órabérnél ahogy hajtod magad, hanem ha 5 ezres órabérrel alig dolgozol.
Szerintem az extra energiád abba kéne fektetned, hogyan tudnál dupla ennyit keresni fele ennyi munkával.
Nem.
Én heti 40 órás állással keresek 200 ezret. Ez kicsivel több, mint 2 ezer forintra jön ki óránként. Nem egy világverő fizu, de részarányosan még mindig kétszer annyi, mint amit te felvázoltál, és ráadásul ez legális, és van rendes pihenőidőm.
A pénz meg nem minden. Kerestem én 80 ezerrel többet is, de fél év után lemondtam róla, mert egyszerűen az, hogy nincs életem, nem ér meg ennyit.
Hogy miért nem vállalnám el? Egyrészt mert a főállásommal nem egyeztethető össze. Nem mondhatom azt, hogy "bocs, de holnap nem jövök, mert máshol is dolgozok". Másrészt: nem egészséges, és a teljesítményre is nagyon negatív hatással van, amikor az ember rendszeresen nem alszik. Még ha az előző elenérvet át is lehetne hidalni, azért gondoljuk már el, hogy hazaérek a 24 órából, aztán pár óra múlva meg mehetek dolgozni.
Harmadrészt: életet és szabadidőt venni nem lehet. A főállásom elvisz havi kb. 170 órát. Ez a "másodállás" elvinne 240-et. Ez 410 óra. Az egy napra vetítve közel 14 óra. Ezzel el is intézném, hogy kizárólag munkából álljon az életem. Legfeljebb ideig-óráig lehetne bírni, huzamosabb ideig semmiképp. Az egészséget pedig nem érdemes kockáztatni. Önmagában nem rossz pénz az a 240, de ha belegondolunk: elsórni sok, komoly célra meg kevés. 10 évig kéne csinálni, hogy az ember abból egy házat vegyen. De addig 10 évig semmi pihenés, semmi magánélet. Gyakorlatilag 10 évet kidobna az életéből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!