Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hangosbemondó vasútnál milyen...

Hangosbemondó vasútnál milyen meló?

Figyelt kérdés
Sziasztok kaptam egy lehetőséget, hogy hangosbemondóként dolgozzak a MÁV-nál és hát semmi gondolatom sincsen, hogy az milyen... Tehát mennyire stresszes, pörgős, fizetés milyen a többihez képest ott. Esetleg valaki aki ilyenben dolgozott vagy dolgozik valami útbaigazítást vállalna itt nekem? :D

2022. szept. 1. 13:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

Hangosbemondó KEZELŐT keresnek, nem???

Kb. amit a #2 említett.

2022. szept. 1. 15:01
 12/20 anonim ***** válasza:
70%

ilyen hirdetések vannak..

[link]

[link]

2022. szept. 1. 15:03
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

"Ahol van még élőszavas bemondás, ott sincs rá külön ember"

Nem tudom miért nem hiszitek el és pontozzátok le a válaszaimat? Van hangosbemondó ember - ez a munkakör megnevezése is. Persze manapság már kevesebben vannak és rövidítették a műszakokat is, vagy épp összevonták egy másik munkakörrel (nem a szolgálattevővel!!) de bizonyos nagyobb állomásokon van olyan ember akinek az a dolga, hogy kezelje a bemondásokat, az utastájékoztató rendszert és ha nincs olyan felvétel, akkor szóban bemondjaa saját elcigizett selymes (vagy slejmes) hangján.

Úgy működik a dolog, hogy a MÁV-Startnál vannak olyan emberek akik azzal foglalkoznak, hogy megírják a szövegeket, hogy mit kell bemondani. Külön minden vonathoz, minden állomáshoz. Ezt megküldik egy cégnek aki azzal foglalkozik hogy elkészíti ezeket a bemondásokat, ők legenerálják a hangfájlokat és visszaküldik. (a fedélzeti bemondásokat szintén így csinálják) Ezeket játsza le a számítógép. A bemondásban a vágányszámok, késési perce módosíthatóak, ezeket nem minden esetben lehet automatizálni, ezért kell egy ember aki foglalkozik vele és figyeli hogy éppen mi a helyzet az állomáson, a forgalomban és állítgatja a gépet ha szükséges. Egy nagyobb állomáson nincs ideje a szolgálattevőnek ezzel foglalkozni!

Azt már meg sem merem említeni, hogy a MÁV-Start a bemondást mint szolgáltatást megrendeli a MÁV-tól és fizet is érte.

2022. szept. 1. 17:31
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

"ilyen hirdetések vannak.."

Ezeknek semmi köze a bemondáshoz.

2022. szept. 1. 17:33
 15/20 anonim ***** válasza:
78%
14: ezt arra írtam, hogy hivatkoztak több állomásnál is ilyen álláshirdetésre. De a MÁV oldalán NINCS fenn egy ilyen hangosbemondó hirdetés sem!
2022. szept. 1. 17:34
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
Attól, hogy nincs fent a karrierportálon még lehet hogy keresnek. Elképednél ha tudnád, hogy hány munkakörben van hiány. Sok esetben ha valaki feláll, akkor a másiknak áttolják a feladatait. Módosítják a munkaköri leírását és kész, máris 2 ember helyett dolgozik. És nincs meghirdetve :D
2022. szept. 1. 17:40
 17/20 anonim ***** válasza:
76%

Érdekesek vagyunk mi, magyarok:

Megkérdez valaki egy állással összefüggésben valamit és nanosecundum alatt kilukadunk "a bálnák nemi életénél", - a játékszabály mindösszesen csak annyi, hogy "belerúghassunk" sikeresen kettőt valakibe!

-Ez az a mentalitás, amiért soha nem fog komolyabban felemelkedni ez a nép a sutyerák szint fölé!

Gratulálok mindenkinek!

A kérdésre válaszolva:

Szerintem nem lehet stresszes munka a hangosbemondói.

Valószínű, hogy előre legyártott fájlokból kell elsődlegesen szerkeszteni a bemondásra szánt információkat - már csak azért is, hogy az összes bemondandó meg legyen egy informatív sablon mentén.

A stresszes része inkább az lehet, amikor a menetrend borulása, baleset miatt be kell avatkozni és komolyabban kell figyelemmel kísérni a bemondandó információkat. Ha gondolod, próbáld ki!

2022. szept. 1. 21:24
 18/20 anonim ***** válasza:
88%
#1 több mellékvonali állomáson még a forgalmista mondja be.
2022. szept. 17. 00:28
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ezt a sok választ, voltam ott egy icuri-picuri időt és pont elég volt arra, hogy lássam milyen is ez a munka. Azóta már felmondtam és teljesen más területen kerestem új állást. A stressz az állomás függő. Ahol hallanak gépi hangosbemomdást, ott bizony előfordulhat, ha összeborul a rendszer, akkor muszáj a gépet állítgató emberkének saját hangján egy, a rendszertől teljesen különálló mikrofonba csacsogni. Minden egyes vonathoz az ember indítja el a hangot, már ha a program éppen nem fagy le és hát a hangosbemondó nem csak a hallott információkat adja át az utasoknak, ők kezelik az állomáson lévő összes monitort, a nagy kivetítőtől elkezdve az aluljáróban lévő függő monitorokig. Eddig akikkel beszéltem hangosbemondóval, aki hosszabb ideje szolgál, mind azt mondta fel akar mondani, mert ez már nem olyan, mint régen... De ez csak egy állomásnál szerzett tapasztalat volt, lehet, hogy egy másiknál azt hallja az ember minden egyszerű, mint a pofon,mivel zökkenőmentesen működik a program.
2022. nov. 11. 06:54
 20/20 anonim ***** válasza:
Mellékvonalakon ezzel nincs probléma. Pl. Jánoshalmán nincs kivetítő és gépi hangosbemondás sem. Ott kb. jeleznek a legközelebbi őrhelyről, hogy jön a vonat, bemondod, elindítod és jelented, hogy elment. 2 óránként ennyi. Nagy állomás az már más tészta.
2022. nov. 11. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!