Hangosbemondó vasútnál milyen meló?
A vasútnál automata hangosbemondó van, egy rádióbemondó által felmondott szövegeket vágnak össze.
Hol van még "élő" hangosbemondó?
Hol kaptál ilyen ajánlott?
A párom a vasúton dolgozik forgalmi szolgálattevőként, többek között az is a feladata hogy beírja a gépbe a szöveget, az pedig bemondja. Nincs már élőszavas bemondás, hacsak nincs valami gixer. Akkor is csak egy-egy alkalom, nem egész nap.
Nagyobb álomásokon vannak emberek is ebben a munkakörben, mert azért nem mindent lehet automatizálni. Például amikor azt mondja, hogy az X. vágány mellett tolatást végeznek, akkor azt ember csinálja még akkor is ha Rábai Balázs, Mátyus Katalin, Szalóczy Pál hangján szólal meg a berendezés. Na meg amikor összeborul a bazár és minden vonat kiesik a menetrendből, akkor azért rá kell figyelni a gépre, hogy biztosan jól mondja be a szövegeket. Ki kell módosítani a vágányok számát például.
A fizetés az alig több mint a minimálbér szerintem.
Van élő hangosbemondó például a kétegyházi vasútállomáson is.
Ott dolgoztam hetekig az építkezésen, láttam/hallottam, hogy élő.
Nem túl nagy munka, nyugodtan próbáld ki.
4: mint a viccben...?
"gyorsvonat indul az "Á" vágányról. "Á" mint Álámér.... :-DDDD
Ha Francaországban kaptál ilyen lehetőséget TGV-s vonalon, akkor ajánlom a gyors beszéd gyakorlását, mert ez lesz a bemondás egy TGV áthaladására:
"Intercity vonat, áh mindegy."
"Erre sosem volt külön ember."
Ó dehogynem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!