Hogy élnéd az életed, ha digitális nomád lennél? (Bárhol dolgozhatsz ha van laptopod és interneted) Hol laknál? Mennyit utaznál? Hogy telnének a napjaid?
Én amúgy szerintem nem csinálnám azt, hogy több ideig élek külföldön, én inkább arra vágyom, hogy ne legyen probléma, ha 2-3 hetet vagy 1 hónapot külföldön vagyok, inkább szálláson, airbnb, nem bérelt lakásban. Úgy, hogy dolgozom napi 6 órát mondjuk, de én döntöm el, mikor. Az időm nagy részét meg a tengerparton tölteném, mindegy, melyik országban. Lehet, hogy felkelek reggel, reggelizek, dolgozok kicsit, aztán ki a partra, majd este vacsi után befejezem a munkát. De mennék európai fővárosokba is várost nézni, mindenhol kb egy hetet. Amerikában meg eltöltenék egy hónapot is, mondjuk pár évente visszamennék.
Én hajlok is ebbe az irányba, hogy ilyen munkát végezzek, de egy olyan párral, akinek meg kötött a munkaideje, munkahelye, nehéz utazni
A párommal mondhatni mindketten digitális nomádok vagyunk, mert ha van nálunk egy laptop (és pár másik eszköz), akkor bárhonnan el tudjuk végezni a munkánkat. Ő olasz és skót családdal rendelkezik, épp ezért Torinót és Edinburgh-öt tartjuk az otthonunknak, de alapvetően az év felét legalább utazással töltjük.
Ez úgy történik, hogy van egy camper van-unk (ilyesmi: https://www.youtube.com/watch?v=b4LAZIFW9Qw&ab_channel=TinyP.. amibe bepakolunk minden szükséges dolgot, megtervezzük az útvonalat (idén például volt egy angliai körautózásunk) majd indulunk is. Az egyedüli, ami néha problémát szokott okozni, az a térerőhiány, de ennek megoldásában is egyre jobbak vagyunk. :D
Szoktunk "hagyományosan" is utazni, de most erre fókuszálunk, hiszen most még biztosan van rá lehetőségünk, ki tudja, mit hoz a jövő.
Jelenleg van kettő két éves gyermekünk, élvezik a sok utazgatást, de mire elkezdődik az óvoda, addigra lejjebb veszünk ezekből, hiszen szeretnénk, hogy megszokott módon (is) szocializálódjanak és hogy érdemi barátságokat tudjanak kötni másokkal, valamint az iskola miatt alapvető dolog.
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!