Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire igaz az, hogy a...

Mennyire igaz az, hogy a munkáltatók egy dolgozó felvétele előtt lecsekkolják a szociális platformjait?

Figyelt kérdés
Semmi drasztikusat nem osztok meg vagy rakok ki, de ígyis paranoiás vagyok. Az instagramom privát, oda nem nyerhetnek belátást (elvileg), oda szoktam ,,neccesebb" képeket kirakni, pl. estélyi vagy bulizós ruhákban, szettekben. Arra is gondoltam, hogy leszedem a nevemet a profilomról, hátha úgy nem találnak meg egyáltalán. Vagy túlreagálom az egészet?

2022. aug. 23. 18:40
A kérdező szavazást indított:
Igaz, megnézik a profilokat
Nem érdekli őket
Munkahelytől függ
23 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Ma már szerintem minden HR-es lecsekkolja még talán a gyárakban is. Estélyiben vagy bulizós ruhákban lenni néha, abban semmi "necces" nincs - egyébként beállítod hogy csak ismerősök vagy akár csupán bizonyos emberek lássák ezeket a képeket és kész.

Rasszista, xenofób, nő- és/vagy férfigyűlölő, problémás viselkedés, igényesség az online térben, gyökérségek kiírása, helytől függően kb. ilyesmiket néznek.

2022. aug. 23. 18:52
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Nem fognak sehonnan elutasitani mert van pár kivágott ruhád, és néha eljársz bulizni.

Az lenne gáz ha kiirogatnád hogy hogy ekiztél be szombat este, vagy ha elkezdenél arról beszélni hogy kéne egy újabb holokauszt az általad nem kedvelt kisebbségeknek, vagy ha videókat posztolnál arról hogy hogy gázolod el a kocsiddal a környékbeli kóbor macskákat.

Nem élünk akkora diktatúrában, hogy ne kapj meg egy munkát, azért mert kimozdulsz otthonról.

2022. aug. 23. 19:19
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Mi nem kerestünk rá senkire, szerintem ez egyáltalán nem mindenhol szokás. Amúgy meg, miért nem állítod be, hogy csak ismerősök lássák a képeid?
2022. aug. 23. 19:42
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Hivatalos úgymond ,,lekáderezést,,törvényileg hivatalos szervek tehetnek illetve meg is kell tenniük. Pl fegyveres szervek, belügy,külügy. Belső vizsgálatnak nevezik s ott bizony nagyon érzékenyek dolgokra s a kritériumoknak vki nem felel meg annak ellenére h buntetlen előéletű elküldhetik vagy fel se veszik.
2022. aug. 23. 21:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Állítsd be, hogy ne lássa mindenki és probléma megoldva.

Amikor engem vettek fel megnézték de mivel privátra van állítva semmit sem tudtak meg.

Később kérdezték is, hogy mi ezzel a helyzet és megmutattam az elrejtő funkciót.

2022. aug. 24. 00:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Írtam a kérdésemben, hogy privát a fiókom, nem látja senki akinek nem engedem. Köszönöm mindenkinek!:)
2022. aug. 24. 08:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát gyárakban tuti nem foglalkoznak ezzel.
2022. aug. 24. 09:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert van 1-2 kihívóbb képed (ami amúgy teljesen normális) nem fognak elutasítani.

De ha szélsőséges nézeteket osztasz meg akkor nem fognak felvenni. Márpedig a 2 között van különbség.

2022. aug. 24. 11:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Semmi szélsőséges posztom nincs. A kihívóbb képek miatt aggódtam:) de sosem írok semmi téma megosztót se a profilomba, se a képeimhez, se sehova. Politizálni sem politizálok.
2022. aug. 24. 15:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha van is ennek bármilyen alapja, velem eléggé nagy "bajban" lennének, - mert egyetlen egy (ős)közösségi oldalon sem vagyok fent és nem is szándékozom egyiknek sem a részévé válni a jövőben sem.
2022. aug. 25. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!