Miért ilyen sz@r a munkakeresés?
Figyelt kérdés
Esti gimi mellett keresek munkát, 22 éves, dekoratívnak mondott lány vagyok ( ezt azért jegyzem csak meg, hogy ne egy fogatlan, tanulatlan embert képzeljetek el) Csupán annyi kikötésem lenne, hogy a tanulmányaimat tudjam mellette folytatni ( ezzel a legtöbb helyen nem is lenne baj), viszont amivel már igen, hogy sok hely van, ahová betegség miatt nem vesznek fel, hiába jelentkeztem pl gyárba is. ( A lényeg annyi, hogy a kemény fizikai munkát nem bírnám sokáig csinálni, de rokkant azért nem vagyok. ) A telefonban csomagoló illetve adminisztratív munkát mondtak, erre csak ott derült ki, hogy 10-15 kilós dobozokkal kéne közlekedni egész nap. Már egy sima ruha és könyvesbolti eladó állásnál is interjú van, a hostess munkák nagy része pedig x összeget akar kérni, mielőtt munkát ad. A legtöbb helyen a bérezést sem közlik, csak majd miután felvettek illetve kiválasztottak, ezeknél nekem kellett bérigényt adni, direkt a minimált mondtam, vagy maximum attól kicsivel nagyobbat. Viszont, mivel szinte minden állásnál is több jelölt van, előre stresszelek, hogy pozitív visszajelzést kapok e, egyáltalán fogok - e kapni bármilyen visszajelzést bárhonnan. Miért nem lehet korrekten közölni a bérezést, illetve a munkaköri feladatokat már a telefonban? Miért jó egyes helyeken több körös interjúkat tartatni? Úgy érzem, elvesztegetek egy csomó időt, munkám pedig ennek dacára sem lesz. Mondjuk ebben benne van, hogy már frusztrált is vagyok, amiért felesleges köröket futok. Egyébként pesten belül keresnék kb bármilyen munkát, ahol azért, ha elfáradsz, le lehet ülni, lehet pihenni ( nyilván nem a mubka ellógását értem ezalatt).2022. aug. 23. 15:01
11/16 anonim válasza:
Miert ne tudna mashova interjura menni attol meg h felveszik? En tobbszor vallaltam el vmi szrt, csak azert h legyen azert vmi.amig talalok rendesen. Probaido alatt barmikor le lehet lepni
12/16 anonim válasza:
11-es, mert ha elkezdesz dolgozni egy helyen, mikor mész állásinterjúra?
13/16 anonim válasza:
Munka utan, vagy szabadnap. Attol fugg milyen munka. En pl 3-4 napot melozok egy heten. De ha nincs mas megoldas akkor beteget jelentek
14/16 anonim válasza:
Az a baj sokan hallják hogy így munkaerőhiány úgy munkaerőhiány csak azt elfelejtik hogy nem a betanított akárki képes rá pozíciókban van nagy hiány hanem a képesítést,magas tudàst/gyakorlatot igénylő munkákból.Betanított melóra mindig van ember mert nagy a fluktuàció,sokan vannak akiknek nincs szakmája,nem szereti,nem tudja csinálni stb és rá van kényszerülve hogy ezt csinálja.
Pályakezdők,kevés tapasztalattal rendelkezől pedig halmozottan hátrányos helyzetben vannak mert a munkáltató olyan embert keres aki rögtön profin csinálja a munkát szarért hugyért,kezdőt nem igazán akar senki.
Ezt sajnos be kell nyelned amíg nem lesz meg a képzésed,ha már meg lesz akkor jobb helyzetben leszel.
15/16 anonim válasza:
neked is van véleményed a fogatlan és tanulatlan emberekről, nem? Te mivel is vagy különb? ha pakolászni kell egy fogatlan ember is tud. Beléd is ugyanúgy belédivódott a lenézés meg a megkülönböztetés, csak msot nincs munkád ezért sajnálkozol, amúgy ugyanezt csinálnád te is.
16/16 anonim válasza:
Sajnos velem is ez van most,idriglenesen egy kínai ruha boltban dolgozom 143ezeret...de hamarosan váltani akarok csak ahol lakok nincs nagyon olyan munka ahol nem kell pl végzettség a munkához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!