Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik munkahelyet válasszam?

Melyik munkahelyet válasszam?

Figyelt kérdés

Döntés elé kerültem

Az a véleményem az jó ha minél többmindenből van tapasztalata az embernek

Adott egy munka a saját városomban helyben italbolt ahol kb 200 lenne a fizum de így nem kell bejárást fizetni stb..

viszont nincs klíma meg lehet sülni..

A másik munka jóval előnyösebb mivel egy üzletvezetői állás lenne büfében (ilyet már csináltam) de napi 20km kocsikázás +20haza

Amivel nincs baj.. a klíma, fizetés és egyéb infókat holnap tudom meg..

ha a fizu sokkal jobb már azt választanám

Ez a jobb döntés?

Azért az önéletrajzomban esetleg később sokkal jobban mutatna ha úgy alakul..

A másik munka is nagyon tetszik de az hogy meg lehet poshadni nem tul jo :/

2022. aug. 18. 15:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez már eleve 42 óra hetente a 40 helyett a heti 6 nappal,ami azt jelenti hogy egy szabadnapod marad.

Az szja mentességgel nettó 200,ez pedig a minimálbér és a szakképzett minimálbér közé esik.

Szóval egy lehúzós gyökér a főnök elsőre. Fogadnék, hogy a 200 8s 8gy jött ki neki, hogy az augusztus 20-i dupla már benne van.

Te,ez nem a Shell mögötti diszkont?

Ha nem érted a kérdést, semmi gond.

Kíváncsi lennék mit ír a szerződésre.

Az egy hónap próba után bejelent.

Ez nem így működik! Arra is be kell jelentenie. És az adókedvezmény meg nem kérdés, meg munkáltató kedv kérdése, azt az állam adja, nem a főnök tesz szívességet neked

Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit mond a másik.

Pofám leszakad, hogy milyen vállalkozók vannak.

Mondjuk abban a régióban ez megy.

2022. aug. 18. 19:59
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem shellnél van :)

Elég kevés pénzt igen 1000/órát mondott..

egyébként eleinte napi bejelentővel is bejelent :)

2022. aug. 18. 21:45
 13/16 A kérdező kommentje:

Voltam a próbanapon de a másik éttermükben mivel ugye a leendő még nem nyitott meg

Hát igen.. ahoz képest hogy mindent is nekem kellene csinálni 1000/órát mondott kezdőnek.. de tudom hogy a főnökök nem nagyon emelnek..

És az alkalmazott is mondta

Tehát kb 180k-ra jönnék ki

Ha az szja jár is kb 220

Viszont a bejárásom 40k szóval 180 marad

Akkor inkább a helybeni munka.. ami ráadásul 7 órás nem 9..

Valaki vélemény?

2022. aug. 19. 17:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Akkor gyakorlatilag a pénz ugyanannyi. Ráadásul mindkettő úgy adja elő magát, mintha az adókedvezmény szívesség lenne személyesen tőle.

Szerinted jól döntöttél, hogy nem a messzebbit választottad.

Arra jó lesz, hogy rossz tapasztalatot gyűjts.

Keresgélj közben!

Ez az én javaslatom.

Nagyon nehéz korrekt normális vállakozót találni.

A 7 órás volt a heti 6 nap?

Csak mert ott keletkezik heti két túlórád. Nem beszélve arról hogy Mt szerint vannak szabályok az ilyesmi elszámolására.

Erre azért rákérdeznék, illetve arra is hogyan lesz szabad hétvégéd.

A munkaszerződéshez és a rendes bérelszámolás papírjaihoz ragaszkodj, ne írj alá mindent elolvasás nélkül!

Ragaszkodj a szerződés szerinti elszámoláshoz és legyél udvarias, de határozott.

Az ilyenek ott vernek át, ahol tudnak.

Ha nincs jelenléti ív amin vezetitek hogy hánytól hányig vagy ott, akkor utólag nem igazán tudod bizonyítani, hogy valóban X órát dolgoztál.

A szabadság kiadása ugyanez.Szeretik lepapírozni, hogy ki lett adva.

Ebédidő van?

Mármint rendesen 20 perc, ami 6 óra után jár.

Mert ha csak annyi, hogy egyél, ha nincs vevő, akkor az nem kiadott munkaközi szünet.

Ilyenre nem mondhatja, hogy azért vagy heti 2 órával többet.

Ezekre nyugodtan kérdezz vissza.

Legtöbb esetben rögtön látják, hogy nem egy naiv megvezethető fiatal vagy és kevesebb ilyen filléres szarakodással próbálkoznak lehúzni.

2022. aug. 19. 20:18
 15/16 A kérdező kommentje:

Igen a 7órás volt a 6napi

Egyébként mint fentebb is írtam.. ez a munkáltató mondta hogy majd egy délután kellene még betanulnom, és hogy majd keres ha ő lesz délutános.. éshát ez már 2 napja..én meg ma írtam neki hogy akkor kellesz e mennem hozzájuk vagy mire számitsak?

Se válasz se semmi pedig a próbanapon ott dícsért és tudom azt is hogy más jelentkező nincs tehát nem ezért nem hív..

Legalább egy válaszra méltatna..

Közben egy 3. Munka is adódott ma.. szintén helyben, oda is megyek majd interjura :)

2022. aug. 19. 20:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Remélem előbb utóbb kifogsz egy emberséges főnököt.

Akad azért, csak ritka.

2022. aug. 19. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!