Melyik munkahelyet válasszam?
Döntés elé kerültem
Az a véleményem az jó ha minél többmindenből van tapasztalata az embernek
Adott egy munka a saját városomban helyben italbolt ahol kb 200 lenne a fizum de így nem kell bejárást fizetni stb..
viszont nincs klíma meg lehet sülni..
A másik munka jóval előnyösebb mivel egy üzletvezetői állás lenne büfében (ilyet már csináltam) de napi 20km kocsikázás +20haza
Amivel nincs baj.. a klíma, fizetés és egyéb infókat holnap tudom meg..
ha a fizu sokkal jobb már azt választanám
Ez a jobb döntés?
Azért az önéletrajzomban esetleg később sokkal jobban mutatna ha úgy alakul..
A másik munka is nagyon tetszik de az hogy meg lehet poshadni nem tul jo :/
Az üzemanyag ára, az idő, az üzembiztos autó fenntartása mind plusz költség és idő.
Egy büfében nem sok üzletvezető képességet lehet szerezni, egy sima pultos is árut rendel, göngyöleg elszámolás, standolás napi rutin.
Nyilván a pénz nem mindegy és a bejelentés módja, szabadság, borravaló kérdése sem.
Az sem, hogy mennyi a munkaidő naponta.
Nem mindegy, hogy 22 nap kell autózni vagy csak 15 havonta.
Annyival többet nem hinném, hogy fog ajánlani, hogy bőven megérje,de majd látod.
A dögmeleg az más kérdés, bár lassan vége a nyárnak, legalábbis szerintem ez a kánikula még 2-3 hét.
Igaz, jövőre is lesz nyár.
Én megpróbálnék utána érdeklődni a munkáltatónak is, illetve a kollégáknak, hátha valamelyik információ könnyebbé teszi a döntést
Mert nem kell hozzá kocsi aminek ki tudja meddig fog felmenni a költsége.
Italbolt elég biztos megélhetés mert ha minden tönkremegy és már kajára sem lesz pénz piára még akkor is költei fognak.
Majd megírnád, hogy mennyit ajánlott a második és milyen feltételekkel?
Megkérdezhetem, hogy melyik régióban élsz?
Mondjuk megye szinten, vagy lehet nagyobb is a terület, csak úgy nagyjából.
Egyébként az első helyen a 200 nettó az rendesen bejelentve ennyi?
Milyen munkarend?
Hétvége, ünnepnap, 8+óra naponta, ilyesmire gondolok.
Szabadságot fizet-e, ha igen, akkor az sem mindegy, hogy bejelentett minimálbér vagy a teljes fizetés után.
Hétvége, ünnepnap hogyan van elszámolva?
Ilyeneket jobb előre tisztázni.
Előfordulhat hogy a kevesebb a több.
Ne csak azt nézd, hogy mennyi van kézben!
Szerintem itt még a szimpla matek ami hangsúlyos lehet.
Mondom mire is gondolok pontosan, szóval 20 km kocsikázás, az nagyon eltérő lehet időben. Pl Bp agglomeráció, itt 20 km csúcsidőben a forgalom miatt elvehet 1-2 órát is, visszafele szintén. Ez rengeteg napi szinten! De ha mondjuk kevésbé forgalmas útvonal, akkor hamar megjárható, akár 15-20 perc alatt is. Így viszont már bőven lehet jó.
A képlet másik fele pedig a nettó bér kellene legyen, ha holnap kiderül akkor már tisztábban fogsz látni te is. Érdemes az utazási időt is átszámolni munkaidőbe a bér alapján fejben, azzal már jobban látni hogy mennyire érné meg a távolabbi, utazgatós hely.
Illetve van még olyan tényező is hogy számodra mi épp a fontosabb, ha a több szabadidőidő akkor az 1. hely lehet a jobb, ha inkább a pénzre van jobban szükséged és tényleg megéri a nagyobb távot, akkor a 2. hely lehet a nyerő.
6os:
Megirom majd
Szabolcs megye
Bejelent rendesen a helybeni munkáltató, ugye 1 hónap próba után, illetve a 25 év alatti adókedvezmény is oké nekik
Azzal együtt jön ki a 200
Egyébként 7 óras munka hétfőtől szombatig tehát nem olyan megterhelő
Ünnepnap dupla pénz
Viszont a probléma az hogy voltam 3 napot így betanulni mivel ilyet még nem csináltam..
és ma meg írt a főnök hogy majd szól mikor kell mennem mert a délután pörgősebb akkor kellene menjek de nem tudja mikor lesz ő délutános, majd szól
Na hát ez elég lerázós duma.. pedig ott dícsért folyamat.. más jelentkező rajtam kívűl nincs is oda..
7es:
20 km, de mivel vidéken van és leginkább főútvonalon így 15-20 perc kb odaérni
Szabadidő szempontjából a helybeni lenne a jobb de az előző válaszomban írt miatt nem tudom mennyire vehetem komolyan az itteni főnököt..
Ez a majd szól elég lapos duma
Ja azt kihagytam hogy ami helyben lenne az ugye 6nap minden héten oké csak 7óra munka..
A másik H-Péntekig lenne de még nem tudom az hány óra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!