Rövidnadrágban illik megjelenni, ahol elvárás mérnökként a szebb/félelegáns öltözködés?
Nehezen viselhető a nyári dögmeleg, még akkor is, ha maga az irodarész klímázott.
Angolul a Semi-formal kifejezés állja meg a helyét.
Szóval az általános öltözködés férfiként egy ing és egy szép nadrág.
Pl ilyesmi:
Az ing + farmer is gyakori. Nem kötelezően előírt az elegáns viselet, inkább csak illendő, ezért bőven vannak olyanok, akik egy egyszerű pólót vesznek fel, de még ők is hosszú nadrágot vesznek fel hozzá, pl egy hosszú farmert. Valamiért rövidnadrágban szinte senkit nem látok általában, ebben a forróságban sem.
Mi lenne, ha hosszú nadrág helyett rövidben beállítanék? Az inget megtartanám, próbálnék szebbet felvenni, de rövid lenne. Ilyesmi:
Leszidás nem érne érte, mert mint mondtam, nem kötelező elvárás, de azt nem akarom, hogy emiatt illetlennek tartsanak. Szóval mi lenne, ha ilyet vennék fel?
Túlgondolod.
Kérdezz meg egy régebb óta ott lévő kollégát vagy a főnököt mi a dress code.
Nálunk nem jellemző de én rövidnadrágban járok mert nincs klímás kocsim.
Aki klímás lakásból bepattan a klímás kocsiba majd kiszáll a klímás iroda mélygarázsában könnyebben fog hosszúnadrágban járni.
Mondjuk én már az interjún tisztáztam, hogy 30+ fokban rövidnadrágban jövök.
Nincs dress code, csak illendőség van. Az az érdekes, hogy egy általam linkelt ing+rövidnadrág kombót én szebbnek gondolok, mint azt az egyszerű pólót amit többen felvesznek de ők még ahhoz is hosszú nadrágot vesznek fel, pedig a pólónál szerintem már tényleg mindegy lenne.
És aztán van 20 emberből 1 aki rövidet vesz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!