Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van itt rajtam kívül még...

Van itt rajtam kívül még olyan ember, aki szülői nyomásra végzett el valamilyen szakot, és most utálja a szakmáját?

Figyelt kérdés
Jogot végeztem. Utálom az egész szakmám. Halálosan unalmas, nyögve nyelős. Szülői nyomásra végeztem el, mert más pályáról lebeszéltek. Most úgy érzem, nem értek semmihez.

2022. aug. 16. 09:41
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Így ne dolgozzál, meg is betegedhetsz miatta. Aki egy egyetemet már elvégzett, úgy tudom, azt felvételi nélkül felveszik akármilyen másik egyetemre, de ha esetleg egy szakma jobban tetszene, akkor tanuld ki azt, ne törődj azzal, ki mit mond, csak a szíved után menjél.
2022. aug. 17. 13:47
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

#3 , sajnos sokan vannak úgy, hogy elvégeznek egy egyetemet,egy szakot úgy, hogy szívük szerint nem azt csinálnák (itt is írtunk már vagy huszan). Rengetegen nőnek fel abban a rendszerben, hogy anya és apa szava szent, nekik mindig igazuk van, ha te másképp gondolod, akkor az alapból rossz, náluk jobban senki sem tudja,mi a jó neked ("mi csak jót akarunk neked" - sokan el se tudják képzelni, mennyire káros lehet ez a mondat). Valaki fentebb írta pl, hogy ha másik szakot jelölt volna meg, akkor azt nem finanszírozta volna a család. Mennyire egy sarokba szorító helyzet már ez is.

Egyáltalán nem kioktatásnak szánom ezt neked,de csomó minden állhat a háttérben, amiért valaki ezt az utat járja be és nem a sajátját. :(

Annak örülök, hogy te megtaláltad önmagad a munkában és ki tudsz teljesedni. Szerencsés vagy. Hajrá! :)

2022. aug. 17. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!