Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Irodai munkánál elvárjátok...

Irodai munkánál elvárjátok mint legszigorúbb minimum feltételt,a légkondit? hogy nyáron ne kelljen a 38-40 fokos irodában napi 8 órát aszalódni?

Figyelt kérdés

mert nálunk ennyi van. 38-40 fok vasbeton épület. nulla légkondi, ez van ,a főnök megmondta, akinek nem jó , menjen máshova.

az ő irodája egyes egyedül mobilklímás.

2022. aug. 13. 22:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%
32 éve dolgozom irodában (50 vagyok) de mindig volt legkondi mindenhol. Egyedül a kozszferaban nem, ott voltam egyszer 2 évig.
2022. aug. 14. 01:10
 12/22 anonim ***** válasza:
94%
Hát az biztos, hogy nem lennék hajlandó dolgozni 40 fokban. Nem lehet normálisan gondolkodni olyan melegben, a megfelelő munkakörnyezet biztosítása a munkaadó feladata.
2022. aug. 14. 02:47
 13/22 A kérdező kommentje:

"hogy nem lennék hajlandó dolgozni 40 fokban"

Na és ezt hogy vinnéd keresztül? Tessék szerepjáték!

Te leszel én! Bemész a munkahelyre és tapasztalod hogy már reggel 30 felett van a hőfok, úgy 11re meg lesz 40 is.

És akkor odamész a főnökhöz és azt mondod: NA mit mondasz?

Hogy te így nem dolgozol? Ő meg megmondja hogy nézd-arra az ajtó.

Várnám a választ.

2022. aug. 14. 08:54
 14/22 anonim ***** válasza:
97%
Megfognám az ajtón lévő kilincset, kinyitnám és kisétálnék rajta.
2022. aug. 14. 10:34
 15/22 anonim ***** válasza:
95%
Igy bizony! Én is pontosan ezt tenném. 30 fokban már fizikailag rosszul vagyok egy helyiségben.
2022. aug. 14. 10:36
 16/22 anonim ***** válasza:
93%
Megnyitnám az álláskereső oldalt, és keresnék, mert ok egy nyarat végigcsináls zde ha ez a kilátás amúgy a cégnél a kövi évekre akkor francba is jövő tavaszig csak lesz valami új
2022. aug. 14. 12:27
 17/22 anonim ***** válasza:
94%

A hőmérsékletről és szellőzésről, valamint egyéb hasonló körülmények minimális szintjéről a munkavédelmi törvény 3/2002.(II.8.) SzCsM-EüM rendelkezik. Szellemi munka esetén 21-24 Celsius fok közötti irodai hőmérsékletet kell a munkáltatónak biztosítania. Az a munkavállaló, aki úgy érzi, nem teljesülnek munkahelyén a hőmérsékleti feltételek, ezt a cégnél a munkavédelmi felelősnél teheti szóvá. Meg is tagadhatja a munkát és az állami szervek közül az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordulhat.

Persze lehet magasabb a hőmérséklet, de akkor védőital, óránkénti x perc szünet, stb.

Gondolom nálatok egyik sem teljesül, szóval az orra alá dugnám a törvényt.

Ha még így megy a megfelelő környezet biztosítása, akkor elkezdenék új munkahely után nézelődni, mert ez jobb nem lesz.

2022. aug. 14. 13:29
 18/22 A kérdező kommentje:

"Gondolom nálatok egyik sem teljesül, szóval az orra alá dugnám a törvényt."

És elmondjam őt ez mennyire mélyen érdekelné???? Nem a nyúl viszi a puskát!

2022. aug. 14. 14:43
 19/22 anonim ***** válasza:
75%
azt gondoltam, hogy nem ezen múlik, de valójában igen. ez fontos. Az irodai munka egészségtelen, leépíti a szervezetet, még edzés mellett is. a meleggel együtt ez egy sor betegséget tud okozni, legyengülsz, fogékonyabb vagy vírusokra, stb..
2022. aug. 14. 17:43
 20/22 anonim ***** válasza:
Lehet hogy hülye ötlet, de nem tudtok osszedobni egy mobilklimara? Tudom milyen, áterzem. Ha nem bírnám en biztos más utan neznek. Mi tart vissza egyébként?
2022. aug. 14. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!