Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi történik, ha nem csinálom...

Mi történik, ha nem csinálom meg az üzemorvosi vizsválatot, mit csinálhatnak velem?

Figyelt kérdés

Most lenne esedékes az időszakos üzemorvosi vizsgálatom, igazából júliusban kellett volna mennem.

Eleinte én voltam szabin, az az egy az én "hibám", de utána a doki volt szabin, meg beteltek az időpontok, meg nem ért rá a doki, stb. Mára kaptam időpontot, szobroztam egy fél órát a rendelő előtt aztán eljöttem, nem jelent meg a doki de kiderült hogy több kollégámmal is ugyanazt az időpontot kaptuk...

Nekem nincs kedvem/időm/energiám erre a szórakozásra, hogy folyton szaladjak az időpontok után, aztán hiába várjak.

Tulajdonképpen mi történhet, ha nem csináltatom meg a vizsgálatot? Mivel büntetnek ilyenkor?

2022. aug. 12. 10:27
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

"Elvileg téged semmivel, a munkáltatót büntethetik meg..."

Ez ebben a formában nem igaz. A munkavállalónak is felelőssége.

Alkalmassági hiány nem jelent "nem alkalmas" minősítést. Így csak fizetés nélküli "szabadság" ami első körben előfordulhat.

Ha viszont a munkavállaló a kijelölt időpontban nem jelenik meg, vagy lelép, akkor már megszegi a törvény által előírt együttműködési kötelezettséget. A "nincs kedvem/időm/energiám" magadnak jó kifogás, de emiatt nem csinálni törvénysértő.

2022. aug. 12. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!