Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi történik, ha nem csinálom...

Mi történik, ha nem csinálom meg az üzemorvosi vizsválatot, mit csinálhatnak velem?

Figyelt kérdés

Most lenne esedékes az időszakos üzemorvosi vizsgálatom, igazából júliusban kellett volna mennem.

Eleinte én voltam szabin, az az egy az én "hibám", de utána a doki volt szabin, meg beteltek az időpontok, meg nem ért rá a doki, stb. Mára kaptam időpontot, szobroztam egy fél órát a rendelő előtt aztán eljöttem, nem jelent meg a doki de kiderült hogy több kollégámmal is ugyanazt az időpontot kaptuk...

Nekem nincs kedvem/időm/energiám erre a szórakozásra, hogy folyton szaladjak az időpontok után, aztán hiába várjak.

Tulajdonképpen mi történhet, ha nem csináltatom meg a vizsgálatot? Mivel büntetnek ilyenkor?

2022. aug. 12. 10:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem ők nem biztosítják, a doki.

Egyébként ki nem rúghatnának direktben emiatt, de nem dolgozhatnál érvényes orvosi engedély nélkül. Ami miatt ugye nincs sok értelme állományban tartani. Persze nem pár napon fog múlni. Kérsz egy másik időpontot, elintézed és kész

2022. aug. 12. 10:56
 12/21 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy én most több pénteken is szabin leszek, aztán megyek nyaralni (két pénteket is érint) aztán a doki meg nemsokára már nem jár be (babát vár).

Szóval nem tudom hogy lesz-e következő időpont 1-2 éven belül. :D

Mindenkinek megy a zöld, köszi.

2022. aug. 12. 11:01
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

12-re:

Ha ez az orvos elmegy szülni, akkor vagy ez az üzemorvosi cég biztosít másik orvost, vagy egy másik üzemorvossal (üzemorvosi céggel) szerződik a te céged. Szóval évekig nem fog ez húzódni, legföljebb pár hónapig.

2022. aug. 12. 11:05
 14/21 A kérdező kommentje:

Hát mikor az előző idős üzemorvosunk elhunyt, akkor is majdnem egy év volt mire pótolták.

Állami intézmény vagyunk, nem hiszem hogy teletömik pénzzel a dokikat, emiatt nem hiszem hogy túljelentkezés van..

Meglátjuk.

2022. aug. 12. 11:11
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Kicsit" nehézkes intézmény vagytok. :-)

Hiába, hozzátok (állami intézményhez) nem fog váratlanul betörni a munkaügyi felügyelőség ellenőrizni. :-)))

2022. aug. 12. 11:18
 16/21 A kérdező kommentje:

Nem kicsit nehézkes. :DD

2022. aug. 12. 11:24
 17/21 anonim ***** válasza:
#12: Ha ennyire nem akarod elintézni, akkor nincs min csodálkozni...
2022. aug. 12. 11:50
 18/21 A kérdező kommentje:

Lehet félreérthető volt, nem azért megyek szabira hogy ne kelljen üzemorvoshoz mennem, hanem mert más dolgom lesz. :)

2022. aug. 12. 11:55
 19/21 anonim ***** válasza:
Én is állami intézménynél dolgozok, de azért az üzemorvosi vizsgálatot mindenkinek meg tudják oldani időben. Ha az üzemorvos nem ér rá aznap, akkor van helyette helyettesítő orvos. Tehát olyan nincs, hogy neked van időpontod, odamész, és akkor senki nem végzi el a vizsgálatot.
2022. aug. 12. 11:58
 20/21 anonim ***** válasza:
#18: Nem volt félreérthető, nyugi
2022. aug. 12. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!