Milyen munkahely lenne nekem az ideális?
Tudom, önismeret, de a segítségeteket szeretném kérni.
Sosem dolgoztam még, most végeztem a mesterképzésen.
Világéletemben kitűnő tanuló voltam, amit elém tettek megtanultam/bemagoltam, így már kiskoromban sem tudtam nagyon, hogy mi az amit szeretek/nem szeretek, mert MINDENBŐL ötös voltam.
Egyetemnél pszichológiára akartam volna menni, az volt az álmom, de nem volt elég pontszám ezért anglisztika szakra kerültem, és a BA és MA is meglett. Nos, maga az angol irodalom nem vonz, viszont a mesteres szakdolgozatomat nyelvtanulásból írtam, hogy hogyan sajátítják el az emberek az adott idegen nyelvet, ami jelentős részben tartalmaz pszichológiát és tanulásmódszertant. Szóval a hallgatók motiváltsága, örömlelése, stb. voltak amiket olvastam/kutattam, illetve, hogy különböző módszerekkel hogy lehet nyelvet elsajátítani (rajz, zene, játékok, sport, videojátékok). Illetve volt egy olyan órám, ahol a terrorizmust is kutattam. Ez is érdekelt.
A lényeg, hogy iszonyatosan megkedveltem ezt a témát, de ez önmagában nem elég.
Most munkakeresésben vagyok, és ötletem sincs merre induljak el. Középiskolákban nem taníthatok, mert nincs tanári képesítésem.
Amikben jó vagyok:
-kreatív vagyok, precíz, pontos, kitartó, angolból jó (de nem a legjobb, nem anyanyelvi), empatikus, iszonyatosan értek az emberekhez, rajzban is jó vagyok, gyorsan dolgozom
-amiben nem vagyok jó: könnyen jövök zavarba/leszek feszült, nem tudok sok ember előtt beszélni, a matek nem az erősségem, a sportokban sem vagyok jó, illetve a töriben sem.
Fogalmam sincs mit dolgozhatnék.
Néztem: nyelvtanárt nyelviskolában (de a legtöbbhöz KATA-snak kellene lenni). Adminisztrációs munkát nem szeretnék (csináltam 2 hétig, és nem bírtam mentálisan, úgy éreztem magam mint egy börtönben).
Fordító nem megy, abban nem vagyok olyan jó (próbáltam egyetem alatt). Legszívesebben pszichológus lennék, de az nem lehetek most, szóval egyelőre ebből kell válogatnom.
Családomnak még csak a véleményét sem tudom kikérni, mert őket az sem érdekelné, ha eltűnnék. A sulimban van karrieriroda, az nyáron szünetel.
Merre indulhatnék el? Kérlek ne hurrogjatok le, nem tudom mit tegyek.
Gondolkodtam, hogy magánvállalkozás, csak most itt a KATA rendszer miatt ez megint nehézkesebb.
A leírásod alapján nyelvtanítás lenne a szakterületed de ehhez nincs elegendő jogosítványod. Tehát olyan állás jöhet szóba amihez érettségi elég, vagy az sem kell.
Árufeltöltő vagy pénztáros egy kiskereskedelmi üzletben, árufeltöltő, vagy politikus.
Szerintem jelentkezz tobbfele munkara aminek ugy megfog a leirasa, stb. Dolgozgass itt ott, ismerd meg egy kicsit onmagad a munka teruleten is.
En is “dolgoztam” 5-6 helyen ahonnan nagyjabol a 3. nap sirva mentem haza, majd megtalaltam a megfelelot es ezido alatt megfogalmazodott bennem hogy mit is szeretnek.
Adj idot ennek es ne latatlanba keresd az iranyt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!