Nem én vagyok a léhűtő az irodában, mégis rám vannak szállva a munkatársak és engem állítanak be annak. Felmondjak?
Már a felmondáson gondolkozom.
Egyszerre jöttem ebbe az irodába asszisztensnek egy másik velem egykorú lánnyal.
Annyi a különbség kettőnk között, hogy (nem nagyképűségből) de én talán egy kicsit dekoratívabb, feltűnőbb vagyok mint ő...de szerintem ő is szép lány, csak talán nem annyira feltűnő.
Én határozottabb, hangosabb vagyok és ha beszólnak nem hagyom magam.(Ő ha beszólnak sír.)
Tudni kell, hogy 8 másik nővel dolgozunk együtt és csupán két férfi van.
Érdekes, a két férfival nagyon jól kijövök (+ 1 nővel), de a többi középkorú nő mintha elhatározta volna, hogy kicsinálnak.
Titokban elkezdték írni, hogy mikor megyek be és mikor jövök, és ha 10 percet késtem azt már jelentették a főnöknek - azt mondták, hogy fél órát - , ha 15 perccel hamarabb elmentem, akkor azt mondták egy órával hamarabb, stb.
Olyanokat mondanak a főnöknek, hogy az "új lány" okos lenne, de nem csinál semmit, egész nap telefonál. (Valóban szoktam telefonálni a családommal napközben néha, ahogy ők is.)
Ez odáig fajult, hogy a főnök összehívott miattam egy megbeszélést, meg vette gy ujjlenyomatos beléptetőt "miattam", mert hogy én "mindig" kések, hogy a nénik megnyugodjanak.(Fontosak neki a nénik, mert régóta itt vannak, ők tudják, hogy működik itt minden)
És az érdekesség:
Eddig nem figyeltem, mert én nem foglalkoztam másokkal (mint ők egész nap velem), de megfigyeltem, hogy a másik új lány utánam ér be fél órával és általában előttem megy. Ma kint volt 2 órat "személyes ügyeket intézni", utána ebédelt egy órát, utána pedig bejött egy régi munkatárs az irodába és azzal beszélgetett egy órát, utána az anyukájával telefonált kb. 45 percet, tehát a 8 órából 5-öt biztos, hogy nem dolgozott, ami engem normál esetben nem érdekelne, de így nem értem, hogy ez hogy nem tűnik fel a néniknek?
Az egyik nő elkezdett velem üvölteni valamelyik nap, hogy hallotta, hogy visszaszóltam a főnöknek és mit képzelek magamról?
Én meg mondtam, hogy ne haragudj de nekem te nem vagy a főnököm, neked ehhez ha jól tudom semmi közöd és kérlek állítsd le magad. (hozzáteszem semmi csúnyát nem mondtam a főnöknek, csak jóban vagyunk, jóban van a csalással is, én más hangnemben beszélek vele kicsit néha)
Mindez odáig fajult, hogy egyik reggel a férjével állt a kapuban ez a nő, aki szintén rám üvöltött, hogyha még egyszer visszaszólok a feleségének, abból baj lesz és a nő büszkén állt mellette. Ez nagyon gáz szerintem!
Miért vagyok én így kipécézve? Ajánlott felmondanom?
Tudom, hogy kicsit karakán a stílusom, de ehhez a munkához ez kell... viszont úgy érzem, hogy ezeknek a nőknek az áskálódása már inkább személyes...
Gondolom azt hiszik protekcióval kerültél be, és neked mindent szabad, csak azért, mert ismered a főnököd és jóban van vele a családod
(Mégha nincs is így, gondolom ezért pikkelnek rád)
Ez nem karakán, hanem szemtelen stílus. Nénik... Egyszer te is leszel néni, ha leszel olyan szerencsés, hogy elered azt a kort.
És mi az hogy később érkezel 10 perccel és hamarabb mész 15 perccel?
Szerintem elozd meg a kirugast, mondj fel, és a következő helyeden légy egy kicsit alazatosabb. Különben ott is ugyanígy jársz.
#3 Az, hogy idősebbek nálam 30 , 40 évvel és ez a legszebb jelző már amit tudok rájuk használni, hidd el, ők cifrábbakat mondanak rám a hátam mögött ezerszer.
Az pedig, hogy van, hogy kések: az én munkakörömben az a lényeg, hogy a munka el legyen végezve, nem az, hogy mint egy recepciós üljek a székben egész nap, akkor is, ha már mindent megcsináltam. A főnököt nem is zavarta ez a pár perces késés egyébként, az érdekelte, hogy a munka kész van-e.
És hozzáteszem - mert a részt szépen figyelmen kívül hagytad - az, hogy a másik lány rendszeresen majd 1 órát késik senkit nem érdekel.
Hát, a kommentjeid alapján jól bírod a strapát! 😃
Egyszerűen az van, hogy a nénik féltékenyek rád. Ők is szeretnének csinosak, fiatalok lenni, de nekik ez már sajna nem megy.
Szerintem ne mondj fel, nem tűnsz egy szende tündérrkének, akit ezek a mammerek egykönnyen kicsinálnak. 😃
Én bemennék a főnökhöz, elmondanám a verziómat, és megnézném mit lép erre.
Ha leszarja, hogy ilyenek vannak, felmondanék nyilván, mert akkor nem lesz jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!