Buszon együtt utazok kollégámmal,állok,ő ül csak köszönünk,leszálláskor előresiet.Múltkor már ült mikor felszálltam és melléültem,másnap vissza az álláshoz,mire benn kérdezte valami bajom van-e vele?Nincs de most akkor mindig beszélgetnem kell?
Nem. De van amikor beszélgetni is szoktatok?
Pl. az valóban fura, ha amúgy jól elcseverésztek, de a buszon nagy a csend.
Éppúgy fura az is, ha sose szoktatok beszélgetni, de te mindenáron a közelében maradsz.
Nincs itt semmi probléma! Egyszerűen elmondod neki, hogy minden embernek szüksége van - akár napi szinten is - egy bizonyos "én időre", - amikor rendezi a gondolatait, átgondolja, hogy az adott napon vagy a közeljövőben mely dolgokra kell odafigyelnie vagy csak "bámul ki a fejéből".
Ezt úgy szoktam hívni, hogy "boot-ol", aki ezt teszi...
Neked pedig az otthon-munkahely közötti utazás ideje ez az időszak az, amikor te "boot-olsz", - ilyenkor nem vagy arra kapható, hogy bárkivel, bármiért is hosszabb kommunikációba bocsátkozz.
Ha megérti, jó, ha nem, akkor sem tartozol a jövőben ezzel összefüggésben magyarázattal neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!