Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A vállalkozásod, vagy ahol...

A vállalkozásod, vagy ahol dolgozol, mennyiben befolyásolja a nehezedő gazdasági helyzet?

Figyelt kérdés

Mik a kilátások a jövőre nézve?

Gondolok itt az üzemanyagok, a gáz és a gyengülő forint, az infláció okozta nehézségekre. Belengették esetleg hogy elbocsájtásokra lehet számítani? Hogy fogsz túlélni ha komollyá válik a helyzet?

2022. aug. 3. 10:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Hiányszakmában dolgozom, nem érzem magam veszélyeztetve.

Az árak emelkedése viszont aggaszt, főleg a rezsi.

2022. aug. 3. 10:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem venni észre semmi hatást.
2022. aug. 3. 10:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Befolyásolja, de keményen dolgozunk. Mindennek ellenére folyamatos növekedésben vagyunk most is.
2022. aug. 3. 12:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban befolyásolja, hogy minden napról napra drágább és nem tudok kiadni több ezer eurós árajánlatokat, mert a legtöbb esetben úgy működik, hogy a nagykereskedés is a "számlázáskori deviza árfolyamon" fog számlázni.

Alap példa, hogy mondjuk a megrendeléstől a termékek beérkezése 8-12 hét. Megrendeléskor az euró árfolyama volt 385 Ft, teljesítéskor pedig már 400 Ft. Ez elég meredek ilyen 5-8 ezer eurós tételeknél.

De egyébként lassan szerintem eljutunk oda, hogy az átlag emberek nem kütyükre meg egyéb szolgáltatásokra költik a pénzüket hanem alapvető élelmiszerekre és rezsire. Enni, fűteni és áramot használni fontosabb, mint új konzolt vagy notebookot megvásárolni.

De egyébként a szállítási díjak emelkedése az alapanyag hiány kb mindenhol pusztítóan hat. Van olyan megrendelés jelenleg ami 2023. márciusában várható, mert nem gyárt a gyártó.

2022. aug. 3. 12:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon is. Tűzoltó vagyok, tudnék mesélni napestig. Az állami támogatás évek óta ugyanannyi, a költségek meg az egekben. Kilátásba került már a bezárás is, ha tovább nőnek a kiadások. Az biztos, hogy aki 40 éve van a szakmában is azt mondja, hogy ekkora szarság még soha nem volt.
2022. aug. 3. 12:37
 6/8 anonim ***** válasza:
vállalkozásomat semennyire, az növekszik. Munkahelyemen kezd egyre kevesebb meló lenni.
2022. aug. 3. 14:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Gumiabroncs gyárban dolgozok,szerintem nem fogja nagy mértékben befolyásolni a termelést,infláció ide-oda nem fogják hatalmas tömegek letenni az autót világszerte,el vagyunk kényelmesedve.Még akkor is lehet raktárra gyártani,kovid alatt is így volt,nem volt hatalmas termelés kiesés.A munkakörömben pont minimál mennyiségű ember van,nem a legkönnyebben pótolható,nem ezen fognak spórolni nagy eséllyel.

Én pozitívan állok a jövőmmel kapcsolatban,volt nálunk nagyobb emelés ebben az évben,mostani hónapban is lesz egy kis plusz.Lesz konkurencia a közelben ahova biztosan el fog menni jelentős mennyiségű ember,talán jobban megfizetik a maradókat.De más helyen is próbálkozhatok,most már van annyi tapasztalatom,tudásom hogy jó eséllyel indulok.

2022. aug. 4. 00:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Brutálisan jó mubkaerő vagyok. Minden megtanulok, nnagyon gyorsan, pár nap alatt sokszor profi szintre, mindenhez értek.

Szóval...

Remélem háború lesz és összeomlik a rendszer. Kéne egy kis kihívás. Ez nem kihívás... uncsi, hogy bármit csinálok, jobb vagyok mint bárki más.

2022. aug. 4. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!