A vállalkozásod, vagy ahol dolgozol, mennyiben befolyásolja a nehezedő gazdasági helyzet?
Mik a kilátások a jövőre nézve?
Gondolok itt az üzemanyagok, a gáz és a gyengülő forint, az infláció okozta nehézségekre. Belengették esetleg hogy elbocsájtásokra lehet számítani? Hogy fogsz túlélni ha komollyá válik a helyzet?
Hiányszakmában dolgozom, nem érzem magam veszélyeztetve.
Az árak emelkedése viszont aggaszt, főleg a rezsi.
Annyiban befolyásolja, hogy minden napról napra drágább és nem tudok kiadni több ezer eurós árajánlatokat, mert a legtöbb esetben úgy működik, hogy a nagykereskedés is a "számlázáskori deviza árfolyamon" fog számlázni.
Alap példa, hogy mondjuk a megrendeléstől a termékek beérkezése 8-12 hét. Megrendeléskor az euró árfolyama volt 385 Ft, teljesítéskor pedig már 400 Ft. Ez elég meredek ilyen 5-8 ezer eurós tételeknél.
De egyébként lassan szerintem eljutunk oda, hogy az átlag emberek nem kütyükre meg egyéb szolgáltatásokra költik a pénzüket hanem alapvető élelmiszerekre és rezsire. Enni, fűteni és áramot használni fontosabb, mint új konzolt vagy notebookot megvásárolni.
De egyébként a szállítási díjak emelkedése az alapanyag hiány kb mindenhol pusztítóan hat. Van olyan megrendelés jelenleg ami 2023. márciusában várható, mert nem gyárt a gyártó.
Gumiabroncs gyárban dolgozok,szerintem nem fogja nagy mértékben befolyásolni a termelést,infláció ide-oda nem fogják hatalmas tömegek letenni az autót világszerte,el vagyunk kényelmesedve.Még akkor is lehet raktárra gyártani,kovid alatt is így volt,nem volt hatalmas termelés kiesés.A munkakörömben pont minimál mennyiségű ember van,nem a legkönnyebben pótolható,nem ezen fognak spórolni nagy eséllyel.
Én pozitívan állok a jövőmmel kapcsolatban,volt nálunk nagyobb emelés ebben az évben,mostani hónapban is lesz egy kis plusz.Lesz konkurencia a közelben ahova biztosan el fog menni jelentős mennyiségű ember,talán jobban megfizetik a maradókat.De más helyen is próbálkozhatok,most már van annyi tapasztalatom,tudásom hogy jó eséllyel indulok.
Brutálisan jó mubkaerő vagyok. Minden megtanulok, nnagyon gyorsan, pár nap alatt sokszor profi szintre, mindenhez értek.
Szóval...
Remélem háború lesz és összeomlik a rendszer. Kéne egy kis kihívás. Ez nem kihívás... uncsi, hogy bármit csinálok, jobb vagyok mint bárki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!