Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megtagadhatja a felmondásom?

Megtagadhatja a felmondásom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg, egy újság/média cégnél dolgozom, mint kézbesítő. A hétvégén végre adódott egy kedvezőbb munkahely, így a héten belüli kezdéssel, már fel is vennének. Felmondásom szerettem volna beadni a Főnököm/cég felé, amit nem fogadott el, mert addig gyakorlatilag nem mehetek el, meddig nincs helyettem valaki. (A szerződésben semmi ilyesmi nem szerepel).

Vajon, mi lehet ilyenkor a jogos lépés?

2022. aug. 2. 10:29
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
#7, Sajnos szó szerint. 4 éve nem voltam sehol. Maximum akkor, ha tényleg vállaltam a másnapi következményeket.
2022. aug. 2. 11:05
 12/25 A kérdező kommentje:
Mellesleg, biztosított sem voltam TB ügyileg, így mikor elkaptam elkaptam a tavaly a koronavírust, mindent Nekem kellett állni. A fizetésemből pedig levonták a kiesett napokat.
2022. aug. 2. 11:08
 13/25 anonim ***** válasza:
90%

12: te jó ég! Akkor be sem voltál jelentve...?? Akkor az nem megbízási szerződés, hanem egy sajtpapír.

A megbízási szerződéshez is kötelező a TB-járulék fizetése a cégek részéről...

2022. aug. 2. 11:10
 14/25 anonim ***** válasza:
86%
Ilyen körülmények után, ha nem vagy bejelentve akkor ne menj többet be dolgozni.
2022. aug. 2. 11:16
 15/25 A kérdező kommentje:
#13, Hát, eleinte azt mondták, hogy mindent állnak. De mikor megérkezett az első NAV levél, csekk akkor néztem is nagyot.
2022. aug. 2. 11:16
 16/25 anonim ***** válasza:
88%

15: ööööö....... és nem léptél azonnal?

Van egyáltalán normál főállásod e mellett???

2022. aug. 2. 11:19
 17/25 A kérdező kommentje:

#16, Léptem persze, megemelték a fizetést pontosan annyival, hogy a TB járulékot kitudjam fizetni.

Nincs, sajnos. A következő lenne életem első szívből művelt munkája.

2022. aug. 2. 11:21
 18/25 anonim ***** válasza:
90%
Ezek szerint kamu a szerződés, de te ettől még ragaszkodhatsz hozzá, hogy ott két nap van benne. Úgysem fog feljelenteni, mert ő bukna nagyobbat... .
2022. aug. 2. 11:23
 19/25 A kérdező kommentje:

18#, Persze, ragaszkodni fogok, mindenképp.

Ha jól gondolom, akkor Munkaügyi szempontból szabálysértés a TB mulasztás a cég részéről?

2022. aug. 2. 11:32
 20/25 anonim ***** válasza:
85%
19: törvénysértés, a NAV jócskán megméri a büntetést... Akár milliós tétel is lehet...
2022. aug. 2. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!