Közösségi média is tehet arról, hogy sok fiatal nem akar „hagyományos munkát“, inkább influencerkednek?
Influencerkedèsbõl, kattintásokból, youtube videok gyártásából, tiktok-instagramból - ha jó vagy benne! Ebben is van munka! - valljuk be, jobban lehet élni.
Nézem a pár milliós követõjû 25 éves srác, youtubber (német) most vett egy menõ Porschét.
Most minek dolgozzon alacsony bérért (most nemcsak Mo gondolok, bárhol), heti 40+ órát, ha ilyen „hülyeségekkel“ sokkal gazdagabb lehet?
Én megértem.
És egyre kevesebb a kis pénzért rendesen dolgozni akaró fiatal.
Munkáltatók nem értik :)))
Szal a kérdésem, hogy ebben a social media is hibás lehet?
Ott van a youtuber Szilu
Elnondta szò szerint a kerdesek 2.resz videòjàba, hogy h.lye lenne elmenni dolgozni hiszen így a youtubeon többet keres!!!
Itt van a magyarazat pedig ö egy kis youtuber nem egy sokszazezres nézettségü.
Kevés munka sok lòvé 😊 ne legyünk àlszentek ez mindenkinek bejönne
Németországban egy átlagos 25 éves is tud Porschét venni hitelre, nem kell hozzá instagram meg tiktok.
Havi 1 milliót keres ott egy átlagos pályakezdő diplomás.
Én Mo.-n ugyanilyen paraméterekkel 210-et. Abból nem lesz Porsche.
Ez az állam hibája. Alacsonyak a fizetések. Ha lenne valami ötletem vagy tehetségem én is inkább influencerkednék.
Ez nem hiba. A mi évfolyamunkban mindenki DJ akart lenni, de csak 1 srác lett az. Akkor az volt a csábító, hogy valakinek a buli a munkája.
Mindig alakulnak ki új szakmák, ahogy változik a világ. Senki se szeretne robotolni.
3
Én nagyon nem látom az átlagos 25 éveseket Porschéval, se hitellel, se máshogy :)
Nagyon jól keresõ 40 éves ügyvéd barátom fontolgatja, de inkább a „nem“ felé hajlik.
Itt élek, szerintem ti nagyon túlbecsülitek az itteni életet, fizetéseket :)
A nettó átlagfizetés 2800-2900€ körül mozog havonta, erõsen kétlem, hogy az átlagos pályakezdõ fiatal ezt megkapná.
Ha tudja, akkor csinálja, milliárdok használják a youtube-ot, de az egész világon ehhez a számhoz képest alig van olyan, akinek van 100k feliratkozója. Ráadásul nagyon sok esetben ezek után nem jár bevétel, mert nem saját tartalom (pl a film részletek, epizódokból kivágott...)
Tehát ha valali képes magát eladni, akkor éljen abból. A munkaerőpiacot nem érinti az a pár fő, nálunk meg főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!