Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúghatnak, miközben GYES-en...

Kirúghatnak, miközben GYES-en vagyok?

Figyelt kérdés
2022. júl. 21. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Közben nem. De ha visszamész, akkor van még asszem 30 nap felmondásvédelmed, és utána felmondhatnak...
2022. júl. 21. 13:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Közben nem, de azt hiszem pl. a pozíciódat megszüntethetik.
2022. júl. 21. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyes, táppénz ideje alatt nem küldhetnek el, de utána azonnal, vmilyen indokkal.
2022. júl. 21. 21:19
 4/7 anonim válasza:

javaslom neked a baba-mama pénzügy facebook csoportot

szakértő válaszol a kérdésekre, de vannak feltöltve fájlok is, és mások kérdéseiből és arra kapott válaszaiból is sokszor választ kapsz a saját kérdésedre, elég hasznos

2022. júl. 27. 08:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Nejemet állami kórházból a második gyermekkel való terhessége alatt kitették. Nem felmondtak neki, hiszen azt nem tehették volna meg, hanem mivel minden dolgozónak három havi szerződéseket kötöttek, egyszerűen nem hosszabbították meg az övét. :-( Evvel egy komoly lavinát indítottak el irányunkba. Ekkor nekem kellett elmennem GYES-re a nagyobb gyerek által (vagy melyik ellátásra, ezeket én keverem) főállású munkám mellett. Pár hónappal később közölte a munkahelyem, hogy gond van, mert utólag derült kiszámukra, hogy erre az időre nem járt volna számomra a cafeteria. Így ezekre a hónapokra vissza kell fizetnem. Evvel buktunk kb. 20 000 forintot!

Amikor megszületett a második baba, nekünk kellett megigényelni az ellátást utána (GYES?GYED fene tudja már melyiket) Egy évig semmit nem kaptunk!!! Majd közölte a hivatal, visszamenőlegesen csak legfeljebb 6 havi díjat fizethetnek ki. :-o :-( Tehát, le akartak nyelni 6 havi díjat! :-( Hónapokig jártunk a nyakukra, kértünk jogi segítséget is, mire hajlamdók voltak kifizetni az teljes összeget visszamenőleg.

Nekem van két gyermekem első házasságomból is, akik után 20-20 százalék gyermektartást kellett fizetnem a keresetemből, amit a munkáltatóm levont. Bíróságon a harmadik, majd a negyedik gyermekem születésekor kértem gyermektartásidíj csökkentést. Harmadiknál engedtek 10, majd egyeiknél is 10 százalékot. Viszont első esetben 1,5 év után, második esetben 1 év volt, mire bírósági tárgyalás lett belőle. Ezen 1,5 és 1 évre visszamenőlegesen nem ítélte meg (ugyanaz) a bíró a csökkentét. Indoka az volt, ex-nejem és elsőkét gyermekem életvitelszerűen felélték a megkapott magasabb tartásdíjat. :-o Az hogy a harmadik, negyedik gyermekemnek járt ez az összeg, az ő tartásukra, azt nem vette figyelembe a bíró. :-o Még azt sem volt hajlandó megadni, hogy arányosan az elkövetkező 1,5 és 1 évre ekkora összeggel kevesebbet keljen fizetnem ex-nejemnek. :-o

(hozzá kell tennem, igen jól kerestem akkoriban és igen szép összegekről volt szó)

Mindezt azért meséltem el, én úgy gondolom 50 évesen, úgy tapasztaltam, hogy a hatalom bármit megtehet, amit akar! :-( Számtalan esetben tett keresztbe életemben már a különböző bürokrácia. :-(

2022. júl. 27. 17:40
 6/7 anonim ***** válasza:

5, az valóban igaz, hogy határozott idejű szerződés ha lejár akkor az automatikusan megszünteti a munkaviszonyt.

Ez a fajta ,,védelem" táppénznél csak határozatlan időnél van meg, akkor is azt hiszem csak akkor ha túl vagytok a próbaidőn.

2022. júl. 27. 21:17
 7/7 anonim válasza:
Miután viszamész és letelil a 30 nap védelmi időd kirughatnak de addig nem legalábbis én igy tudom
2022. aug. 1. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!