Etikus megkérdezni más bérét a viszonyítás miatt?
Ahol azt jelzik hogy bér megbeszélés szerint, ott én rákérdeznék hogy ugyan mennyit keresnek a kollégák, mert viszonyítás alapján ajánlanék bért. Persze ilyenkor behazudhat akármit is a főnök, de úgyis kiderülne.
Szerintetek van értelme?
Szerintem ostoba húzás. A főnök szemében unprofesszionális, számodra pedig haszontalan, mert mint mondtad, hazudhat is.
Vannak oldalak, ahol ki van írva, hogy valaki x munkakörben y év tapasztalattal mennyit keres. Munkahelyeink.hu, Glassdoor.com például. De kereshetsz is kollégát, akire ráírsz privátban, hogy ossza meg a tapasztalatait...
Nem illik, cikinek fogsz tűnni és simán hazudhat is.
(Megjegyzem szerintem tök gáz hogy nem eleve fizuval együtt hirdetik az állásokat, de sajnos ez van.)
Nem mindig jó ez, sok esetben ilyenkor nem számol vele már a főnök, a többiek közül válogat. (Tudom, tudom, itt mindenki atomfizikus és bazi nagy kereslet van rá.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!