Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkavégzés minőségével...

A munkavégzés minőségével nincs gond, viszont a főnök nem bír,mert valamit másképp látok, mint ő?

Figyelt kérdés
A főnökömmel és az egyik munkatársammal beszélgettünk hétköznapi témákról, és én az egyik témát máshogy láttam, azaz más volt a véleményem, mint az övé. Erre a főnököm és a munkatársam (aki viszont egyet értett a főnökkel) elkezdtek győzködni, hogy én is úgy lássam az adott témát, ahogy ők. Én meg tartottam magam az álláspontomhoz, azazva saját, övékétől eltérő véleményemhez. Azóta a főnököm odaszúrokat nekem. Nem munkaügyileg, hanem úgy alapvetően. Eddig semmi gondja nem volt velem, azóta az eset óta pedig az van, amit vázoltam. Voltatok már ilyen helyzetben?
2022. júl. 11. 18:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kokrétan milyen (hétköznapi) témáról volt szó?

Nagyon óvatosnak kell lenni, hogy az ember mit oszt meg a magánéletéről és a világnézetéről a munkahelyén. Legjobb nem belefolyni ilyen beszélgetésekbe, és semmi konkrétumot nem mondani, inkább mismásolni.

A fő szabály az, hogy a munkatársaid nem a barátaid.

2022. júl. 11. 18:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem én folytam bele, hanem a főnök jött oda hozzánk a kollégámmall, hogy beszélgetni akar velünk. Alapvetően jó fej, de nem hittem eddig, hogy csak az az elfogsladott ha vki az ő véleményén van. Sima hetköznapi tma volt, valamelyik hír azt hiszem.
2022. júl. 11. 18:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Az meg hogy a munkatársak nem barátok... előző munkahelyemen a közvetlen munkatársammal barátok lettünk. A mai napig rendszeresen tarjuk a kapcsolatot, pedig már nem egy munkahelyen dolgozunk. Szóval van ilyen is. 🙂
2022. júl. 11. 18:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

#2 Sajnos éppen az ilyeneken bukik ki, hogy a főni igazából nem jó fej. Könnyen lehet, hogy most már nem vagy neki szimpi, és ez lehet, hogy meg fog látszani a munkahelyi előmeneteleden vagy a fizetésemelésen, vagy a munkabeosztáson (pl. véletlenül mindig te kapod a szar feladatokat, vagy neked kell hétvégén bennmaradni, stb, nem tudom, milyen munkahelyen dolgozol.)

Sajnálom, de nálam is volt ilyen korábban, és azóta csakis teljesen semleges témákról beszélek munkahlyn, mint pl. kaják vagy nyaralás, ilyesmi. Ha vanegy hír, annak általában van valamilyen politikai aspektusa is, ilyenkor én nagyon vigyázok, hogy semmiképpen ne derüljön ki az álláspontom, mert ez a mai Magyarországon sajnos iszonyat megosztó téma, aminek messzemenő következményei lehetnek.

#3 az, ha korábbi munkatársaddal még mindig pajtizol, inkább a kivétel, nekem nem volt még ilyen esetem...

2022. júl. 11. 19:11
 5/6 anonim ***** válasza:
36%
Voltam ilyen helyzetben. Tanultam belőle. Munkahelyre dolgozni járunk, nem haverkodni. Nem politizálok (főleg nem szidom a fityeszt, mert itt mindenki narancs). Nincs véleményem, inkább ühümözve meghallgatom a hangemberek obégatását. Nem foglalok állást semmilyen vitában. A szűjjémán', csokozz meg egyéb sz4rságokra is csak ahamozok. Le kell sz4rni. Nem szállok vitába. Megkapom a fizum és kész, munkán kívül ne is lássam ezeket az embereket.
2022. júl. 11. 19:52
 6/6 anonim ***** válasza:
59%

Ez van.Esetleg dúdolj neki egy kedves kis dalrészletet:

"Te meg haver, szünet nélkül ne bólogass nekem,

behányok, ha mindenben egyetértesz velem."

2022. júl. 11. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!