Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nagyon gáz dolog, ha valaki...

Nagyon gáz dolog, ha valaki 24-25 évesen nem dogozik a nyáriszünetben?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy mondjuk nappalin iskolába jár, egyetemre vagy csak valami szakmára.

2022. jún. 30. 22:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
24%

Nekem azért fura.

Most lehet azzal jönni, hogy "pihenjen míg megteheti" meg "dolgozik ég eleget" attól még fura.

Egyetemen kifejezetten hasznos, ha az ember elmegy nyári szünetben vagy akár év közben is szakirányú gyakorlatra és nem úgy esik ki a nagyvilágba, hogy egy percet nem dolgozott még.

A feltöltődés is érdekes téma. Lehet az is hasznosan végezni, de az hogy valaki otthon hereverézik 2 hónapot minden csak nem feltöltődés.

2022. jún. 30. 22:44
 12/21 anonim ***** válasza:
29%

Nem ciki, viszont csak akkor van értelme, ha több olyan ismerősöd, barátod is van, aki szintén nem dolgozik a nyári szünetben. Különben senkit sem fogsz tudni elhívni, hanem otthon unatkozol egyedül.

Ez tapasztalat. Én 17 éves korom óta dolgoztam nyári szünetekben, volt, hogy tanév közben is, de pont 25 évesen alakult úgy, hogy nem sikerült a nyári diákmunkát elintézni (csak hitegettek). A mesterképzés utolsó éve előtt álltam. Szinte depresszióvá fajult... Októberben szerencsére egyetem mellett lett állandó munkám.

2022. jún. 30. 22:55
 13/21 anonim ***** válasza:
81%

Az a gáz amit te annak érzel.

Egyébként egyáltalán nem gáz, nappali mellet maximum éjszaka melót lehetne vállalni részben ami nem ajánlott, így teljesen érthető.

Ha tudnak és támogatnak is akkor használd ki.

Tanulj nyugodtan,munka után fáradtan nem lehet rendesen tanulni.

Amíg van segítség használd ki, persze segítség ellenében te is támogasd a családodat a te segítségeddel.

Majd dolgozol még eleget, főleg akkor ha valami aljamunka sikerül. 😕

2022. júl. 1. 01:10
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

Nem tartom gáznak. Nem mindenkinek van rá szüksége, hogy pénzt keressen (igen, van ilyen), illetve szerintem ez függ a lehetőségektől is.

Aki Budapesten él az térdig jár a diákmunkában, de vidéken (még egyetemvárosokban is) már sokkal rosszabb a helyzet. Sokkal kevesebb a lehetőség, kevesebbet fizetnek és jellemzően nem is a jobb munkákról beszélünk, hanem inkább a tipikus diákmunkák mint gyorsétterem, pakolás, árufeltöltés. Ezek is inkább nagyobb városokban elérhetőek. Én amíg kollégista voltam nyaranta hazaköltöztem vidékre (falu), ott a környéket is beleértve csak olyan munkák voltak mint címerezés, gyümölcsszedés vagy segédmunka. Nekem ehhez nem volt sok kedvem, bár szerettem volna dolgozni, de sem a munka sem a fizetés nem győzött meg.

Nagyon szakfüggő is, hiszen egy gazdasági / műszaki / infós hallgató könnyebben talál szakmai lehetőséget, míg más szakon tanulók szinte sehogyan. Tehát a releváns tapasztalat szerzés, a szakmai gyakorlat stb. sem mindenki számára megvalósítható.

Amit sokan ajánlgatnak még az a korrepetálás ugye, mert azt lehet online, beoszthatod az idődet stb., de szerintem csak keveseknek sikerül diákokat szerezni. Én legalábbis azt látom, hogy óriási a kínálat, van rengeteg végzettséggel és tapasztalattal rendelkező magántanár, vannak nyelvtanfolyamok (sokszor kedvezménnyel, de nálunk szokott lenni teljesen ingyen is mert volt rá pályázat) stb., a többség pont nem egyetemistákat keres. Mi próbálkoztunk ezzel (szinte az összes egyetemista barátom, ismerősöm), de senkinek nem jött be.

Valamint három, de a vizsgaidőszak miatt inkább két hónapról beszélünk. Az úgy elillan, hogy az ember észre sem veszi. Ha valaki az egyetem mellett nem tud dolgozni, akkor utána úgysem folytatná stb., most ennyi idő alatt senki nem fogja megváltani a világot.

2022. júl. 1. 08:58
 15/21 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem amúgy az.

Tudom, gyakori hogy valaki még 30 évesen is otthon él, örök diák. Mesterképzésre jár stb.

Nekem azért ez ciki. Lehet levelezőre is járni, dolgozni, önállósodni. Ehhez azért elhivatottság kell, könnyebb mamahotelezni 0 felelősséggel. Egy 25-30 éves főállású eltartott diákot én nem nézek sokra. Nem veszem komolyan, nem tudnék ilyennel barátkozni, randizni stb. Nem egyenrangú velem. Nem felnőtt.

2022. júl. 1. 09:10
 16/21 anonim ***** válasza:
68%

#15 De neked amúgy miért fontos, hogy egy tök idegen ember otthon lakik-e?

Ha a szüleinek nem teher, akkor nem gáz. Főleg, hogy vannak olyan családok, ahol a szülőket pont azzal lehet boldoggá tenni, ha tanul a gyerek, mert ebben szocializálódtak.

Mivel érek többet, ha elmegyek dolgozni csak azért, hogy egy felbérlőnek tömjem a zsebét havi 100-200e Forinttal úgy, hogy lehet, hogy az a 10. lakása, amiben én lakom? Csak azért, hogy elmondhassam magamról, hogy nem anyámmal élek?

2022. júl. 1. 11:12
 17/21 anonim ***** válasza:
92%

Sosem dolgoztam nyáron. Egy 300 fős faluban lakunk, itt semmi sincs. Legközelebbi nagyváros 70kmre van. Bejárni nem tudtam volna, albérlet nem lehetett.

Most 27 vagyok, 3 diplomával és jól keresek. Nincs hátranyom abból, hogy nem dolgoztam.

2022. júl. 1. 22:46
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Hi, sugar daddy is my name.
2022. júl. 2. 15:51
 19/21 anonim ***** válasza:
72%
Szerinted az?
2022. júl. 2. 21:14
 20/21 anonim ***** válasza:
73%
Amennyiben a családjának vagy a párjának nem okoz gondot eltartani, akkor nyugodtan pihenjen. Az ismeretségi körömben sem dolgoznak nyáron a 23-24 éves egyetemisták. Nyilván sok előnye van, lehet gyűjteni a jövőre és tapasztalatot szerezni, de nem gondolom, hogy gáz lenne nem dolgozni.
2022. júl. 2. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!