Miért fele arányban azzal a postással fizetteti meg az elveszett levél árát a Magyar Posta, akinek lényegében köze nem volt hozzá, hogy elveszett?
Elveszett a küldemény, nem tudnak róla tértivevényes ajánlott, ezek után az a postás is fizet (felét) amelyik a feladónál visszadobja a kézbesítési igazolást a ládájába. De mit tehet arról hogy kézbesítési helyen elvesztették?
Tudom, hogy ez csak annak a postásnak számít aki fizet, és nem mozgat meg tömegeket, de valahol az igazságtalanság itt is kijön. Valakinek róla tapasztalata?
" akinek lényegében köze nem volt hozzá, hogy elveszett?"
Ezt sajnos nem lehet bizonyítani. Vagy van valami átadás - átvételi cucc ott? Mert ha igen, akkor mindegy mit ír a szabályzat, nem kell kifizetni mert onnantól már nem az ő felelőssége. Mehet munkaügyi bíróságra a munkáltató ha megpróbálja.
Én ha postás lennék, és nincs ilyen akkor spec. lefényképezném átadáskor az összeset és nem fizetnék. Mert onnantól nem az én felelősségem.
- De gondolom, ha nem lenne ez a szabály, akkor a postások 90%-a a kukába dobná ami maradt műszak végére és menne haza. Mert megtehetné.
"Tudod te, mit fizetnek egy elveszett tértivevényes levél után?
Én sajnos tudom, mert jártam már így!
A feladási díjat, semmi többet!"
EMBER!! A feladási díj 15 x fizeti a posta!!
MIt pofázol baromságokat???
De nincs ott nyomkövetés?
Még egy autó alkartrész gyárnál is egy terméket végig kísér egy un. "kísérő lap" amin rajta van ki mit csinált rajta, ki hová tolta arrébb a konténert....
Gondolom így mehet:
Feladó feladja, átveszi valaki. Rögzíti a számítógép az átvételt.
Átadja valaki a futárnak aki elviszi az elosztó központba, ott átveszik.
Rögzítik az átadás átvételt induló és cél állomáson.
Az elosztó központból kiadja valaki a futárnak aki a címhez tartozó posta hivatalba viszi. Rögzítik a kiadást és az átvételt.
A postán kiadják a postásnak. Ezt szintén rögzítik.
Aki átadja a címzettnek vagy ha nem találja otthon az átvevőt akkor vissza viszi a postára és ezt is rögzítik.
Nem értem hol vész el...
Ha ez így megy és a postásnak kell fizetnie, akkor valószínűleg tényleg ő a hibás.
Ha nem, akkor meg így kellene.
Nagyon is van nyomonkövetés, sőt talán olyan szolgáltatás is van, hogy az ügyfél is meg tudja nézni hol tart a levél.
Ebben az esetben az adott körzet postááig meg is volt az útvonal, kiadták a kézbesítőhöz, onnan nem volt.
De mi köze ehhez a mi helyi kézbesítőnknek? Azt nem értem. Nála is utánakérdeztek az elveszés után, hogy mit tud róla, mondta semmit mert még nem is került hozzá a tértivevény vagy a visszaküldés. Erre levonják a fizujából. 220-at keres plusz jatt- mondta kilép mert így nem éri meg neki.
"csak jóba vagyok vele."
Ezt többféleképpen is lehet értelmezni :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!