Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyűlölök munkahelyen dolgozni....

Gyűlölök munkahelyen dolgozni. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Irodában dolgozom már 3 és fél éve, ez az első munkahelyem. Akkoriban hirtelen nem volt más lehetőség, azért jöttem ide. Sajnos nem szeretek itt lenni, többször van, hogy unatkozom is és olyankor mindig arra gondolok, hogy mennyivel jobban ki lehetne használni az értékes időt, mint hogy egész nap bámulom az órát és számolgatom, hogy mikor mehetek már haza. Esténként már az a bajom, hogy másnap is jönni kell, meg hétvégén is eszembe jut, hogy hétfőn kezdődik előröl. Utálok munkába járni is meg ezt csinálni is. Szívesen váltanék, de a legnagyobb gondom az, hogy nem tudom mit csinálnék szívesen. Csak egy érettségim van meg egy bolti eladó szakmám ami szintén nem érdekel. Szívesebben lennék inkább háztartásbeli, akkor legalább az otthoni teendőket nyugodtan tudnám végezni, nem pedig kapkodva hogy pihenni is maradjon idő. De ha csak egy olyan munkahelyem lenne ahova szeretnék járni és szeretném csinálni, már az is jó lenne.
2022. jún. 27. 09:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
120 négyzetméteres házban élünk ketten 2000 m2 kerttel, vagy bolti eladó vagyok 11 órában vagy egész nap a kertet nyomom, tegnap 6 órán át hasogattam fát... nekem ez a hobbi...
2022. jún. 27. 09:28
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Ahelyett, hogy bent a munkahelyen unatkozol, képezd magad (munkaidőben, ha nincs munkád). Tanulj nyelvet, vagy ötletelj, hogy hogyan tudnál ebből a mostani helyzetedből kitörni. Mondjuk ehhez előbb meg kellene ismerkedni Önmagaddal, és rá kellene jönni, mit csinálnál szívesen.
2022. jún. 27. 09:30
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

#1 "Na nekem volt ilyen, és van jópár végzettségem, mégis füvet akartak velem nyiratni."

Nem vagy köteles olyan feladatokat elvégezni, ami nincs a munkaköröd hivatalos leírásában. Akkor sem, ha a "munkaköri leírás" tartalmazza a közkedvelt jolly-jokert, hogy bármit köteles vagy megtenni, amit a felettes kíván.

Nos, ez nem azt jelenti, hogy ha főnök azt mondja, hogy most pedig sz*pd le, akkor meg kell tenned, mert azt mondta. Ha téged mondjuk gazdaságinformatikusnak vettek fel, akkor nem vagy köteles sem füvet nyírni, sem betonozni, sem takarítani. Megteheted szívességből, de onnantól, hogy elvállaltad, ha bármit rosszul csinálsz, a te felelősséged. És egyébként köteles vagy megtagadni a munkavégzést, ha az magad, vagy másnak a testi épségét kockáztatná. Azt megteheti a munkáltató, hogy átsorol más munkakörbe ideiglenesen, de ezt le kell papírozni, és teljes munkanapokra érvényes. Mondhatja, pl. nekem, rendszergazdának, hogy jövő hétfőn és kedden takarító leszek. De akkor aznap az eredeti munkakörömben egyetlen másodpercet sem lennék köteles dolgozni.

2022. jún. 27. 09:44
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul közelíted meg a dolgokat. Az életed célja ne az legyen hogy több időd legyen a kertművelésre és a takarítasra. A kertet nem te választottad. A szüleid választása volt hogy ilyen nagy kertet teljesen bevetnek. Lehetne pl a felét is, annyit amennyit meg tudnak csinálni. Szép hogy nem húzod ki magad a munka alól, tudom hogy sokszor nem segítenek otthon a "gyerekek". Nem vagy lusta, egyszerűen jobban lefoglal az otthoni tennivalók mint a munkahelyed.

De abból keresed a pénzt. A haztartasbekisegből nem lesz pénzed. Ha találsz is egy férjét aki eltart akkor örökké függeni fogsz tőle. Ha megromlik a házasságot akkor bármilyen rossz nem fogsz tudni kilépni belőle mert a gyereked nem fogod tudni eltartani. Nagyon kockázatos. Hacsak nincs diplomád (még több esélyed a munka találásra) akkor tegyél le erről a tervről.

2022. jún. 27. 09:56
 15/29 NTBS ***** válasza:
100%
A házimunkát osszátok el 4 felé. Nem igaz,hogy csak te tudsz főzni és mosni. Ha lehet válts munkahelyet.
2022. jún. 27. 10:02
 16/29 anonim ***** válasza:
75%

Kik azok a négyek, akik együtt laktok?

Ha összvissz három éve dolgozol első munkahelyen, akkor talán még nem gyerekeid vannak...

Ki tartana el? Férjed/párod van? Ő hajlandó lenne helyetted is dolgozni, hogy legyen elég lóvé?

2022. jún. 27. 10:36
 17/29 anonim ***** válasza:
80%
Válts olyan területre, amit otthon is tudnál végezni: life coach, fordító, talpmasszőr, pszichológus, stb.
2022. jún. 27. 11:43
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan MIT dolgozol az irodában...??? Mi a végzettséged vagy szakmád?
2022. jún. 27. 11:45
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Irodaban meg gep elott enis meghulyulnek.. keress vmit amit elvezel is
2022. jún. 27. 12:10
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Döntsd el, hogy mit csinálnál szívesen, és ha annyira nincs semmi dolgod az irodában, hogy egész nap csak az órát bámulod és számolgatod, hogy mikor mehetsz haza, akkor vigyél be tanulnivalót, végezz online tanfolyamot, kezdj munkakeresésbe.
2022. jún. 27. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!