Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi az oka annak, hogy ha...

Mi az oka annak, hogy ha valakik egy munkahelyen ottmaradhatnak, minden főnökváltást megúsznak?

Figyelt kérdés
Hiába volt főnökváltás, ezek az emberek, pl csoportvezető, még mindig ugyanúgy ott lehetnek ugyanabban a pozícióban, pedig történtek kirúgások, de ezek az emberek megúszták. Ennek mi lehet a hátterében?

#munka #megúszás #főnökváltás
2022. jún. 25. 15:09
1 2
 11/13 Senior Séf ***** válasza:
Aktív koromban a régi főnököm helyett is én csináltam szinte mindent, meg az új helyett is.
2022. jún. 26. 18:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Munka minőség, teljesítés, nem mindig bölcs döntés az embercsere, főleg poziciókban, hiszen az ott dolgozó tudja a menetet, dolgokat, ügyintézéseket kezelni.

Sok idő és veszteség is lehet lecserélni és újoncot betanítani kellő szintre.

Hiába van profi saját emberem,akit vinnék magammal, ha a felvásárolt cégnél az adott pozicióban lévő van tisztában az ottani mindennel.

Érted?

+attól, hogy pl tulaj, főnök váltás van, az nem jelenti azt, hogy a munkában nem kell továbbra is teljesíteni.

Sőt, nézik a teljesítményt.

+kell-e nekik annyi ember?

Van hogy hatékonyabban szervezi az új a dolgokat, a pl cég érdekében, hatékonyságot növeli gépekkel, megújítja a folyamatokat s megesik, hogy kevesebb embert igényel az új rendszer.

Stb.

Az irritáló, lustább, hanyagabb embert meg könnyebb úgy elbocsájtani, hogy nem ismered X éve.

Még ha ez csúnyán is hangzik, de tény.

Van akit meg nem akar az új tulaj kifizetni, végkielégítést adni.

Erre van is egy szomorú eset.

Volt kollégámnak nem akartak végkielégítést fizetni az új tulajék, ám tavasszal elhúnyt, így pedig meguszták.

Jómagam pedig okkal mondtam fel, fiatal vagyok s mellette sikerült kiépítenem és startoltatnom karrieremet.

Akik ismertek, ismernek tudják, hogy akármilyen munkát is csináltam 120%-on teljesítettem, a felmondásom közeledtekor pedig észrevették kollégák, hogy magamhoz képest csak 100%-ot adok bele.

Az új tulaj szemszögéből jó teljesítmény volt, ezért is maradtam akkoriban fél évet.

De többiek gyanakodtak, mi lehet nálam.

Munkahely az munkahely, nem osztottam meg alakuló terveimet.

+tudom, hogy az olyanoktól is szeretnek megválni, akik nem hosszú távon terveznek.

Minden emberrel beszélt az új tulaj az első hónapban s ott bizony szelektálás volt.

Beszéltetett a cégről, miket kellene fejleszteni stb, a jó ötletek miatt a továbbiakban is behivatott.

Ám az első beszélgetéskor feltette a kérdést, hogyan látom a jövőmet a cégnél?

A maximalista énem miatt biztosnak tudtam, ám azt is elmondtam: még nem tudhatom mit hoz a jövő, hiszen párom nem a szomszédba lakott akkoriban.

Azzal zártam: semmi se lehetetlen, meg lehet oldani mindent.

Bezavarodott láttam rajta :)

Felmodnáskor meg laza és jófej volt vekem.

2022. júl. 3. 09:25
 13/13 anonim ***** válasza:
Velem*
2022. júl. 3. 09:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!