Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkaügyi központban lehet...

Munkaügyi központban lehet valamilyen képzésre jelentkezni?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm mesélte, hogy így szerezte meg a kamionos jogsit pár éve, full ingyen.

2022. jún. 22. 14:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem kérdezed meg a munkaügyi központban? Nem egyszerűbb lenne? Egyébként meg akkor szokták fel ajánlani az ilyen képzéseket, ha egyáltalán nincs semmilyen szakképzetsége. Gondolom az ismerősödnek sem volt semmilyen szak képesítése. Mert a kamionos jogosítvány is lényegében egy szakképesítésnek minősül. De ha van valamilyen jogosítványod, vagy egyéb szakmunkás bizonyítványod akkor már ingyenes tanfolyamot fel sem fognak ajánlani.
2022. jún. 22. 14:58
 2/12 A kérdező kommentje:

volt neki végzettsége, szakmunkás + érettségi.

Nekem érettségi + b jogsi.

2022. jún. 22. 15:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindig más van és mindenhol más.

Mikor én voltam a covid miatt csak pár képzés indult és egyik se érdekelt.

Kétkezű munkák amihez nincs ínyem. Nem emlékszme már, de valami favágó szerűség volt meg valami ház épitéses dolognak egy része. Nem burkoló, de olyasmi.

2022. jún. 22. 15:09
 4/12 A kérdező kommentje:
és mi van ha jelentkezel, elkezded, de félbehagyod a képzést? behajtják rajtad?
2022. jún. 22. 15:21
 5/12 A kérdező kommentje:
írtam nekik egy emailt, hogy indul-e esetleg most vmi..
2022. jún. 22. 15:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Kifizetik a kèpzèsedet haaaaa el is vègzed. Ha abba hagyod, akkor az addigi órákat ki kell fizetned.
2022. jún. 22. 15:30
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem általában inkább targoncás képzések vannak, de bemész és megkérdezed.

Más: ezt a kamionos történetet eléggé megkérdőjelezném a haverodtól; csak úgy nem érné meg ingyen csináltatni senkinek, beleértve az államot is. Túl nagy volumenű képzésről van szó, erre valamiféle hátrány nélkül elég kicsi esélyt látok rá. Azaz max. közvetítő szerepben tudom elképzelni őket, mikor egy cég számára hajtanak fel embereket, de megkötésekkel, mondjuk hogy utána még minimum 1-2 évig ott dolgozol, vagy ha elmész előtte, akkor vissza kell fizetned mindent.

Olyanról hallottam, hogy egyes helyeken olcsóbban tudod velük megszerezni, pl. 100-200 ezerrel forinttal.

Emellett azért valami nyelvtudás sem árt mellé, azon túl hogy mi van ha semmi tehetséged az egészhez. Nem mindenkinek való ez a munka több szempontból sem, elég csak a jármű méretére és kezelésére gondolni.

2022. jún. 22. 15:47
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát, úgy az már kicsit rizikósabb..
2022. jún. 22. 15:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem így lett vagyonőri szakmám. Lementem, szóltam, hogy érdekel, mondták, hogy be kell jelentkeznem, mint munkakereső, és három hónap múlva indult a képzés. Ennyi.
2022. jún. 23. 20:47
 10/12 A kérdező kommentje:

e-mailben érdeklődtem tőlük:

"

Tájékoztatjuk, hogy a kialakult veszélyhelyzet miatt a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény alapján foglalkoztatást elősegítő támogatott képzések - bizonytalan ideig - nem indulnak.

"

2022. jún. 24. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!