Ha egy dolgozó megmondja a főnökének az őszinte, negatív véleményét róla, akkor a főnök ezért kirúghatja azonnalival?
NEM AZ ALAPíTVÁNYI ISKOLÁS TROLL VAGYOK!
Elméleti kérdés, de ugyebár bárhol megeshet. Mondjuk hogy egy főnök tahó módon beszél és bánik a dolgozókkal. És egyszer az egyik dolgozó nem bírja tovább, és megmondja neki, hogy szerinte tiszteletlenül viselkedik velük szemben, a legjobb lenne, ha változtatna ezen. De mondjuk ezt teljesen normál módon mondja, káromkodás és vulgár szavak nélkül. A főnök erre megteheti, hogy azonnali hatállyal kirúgja fegyelmi gondokra hivatkozva?
Vagy mondjuk, hogy káromkodva, trágár szavakkal szól rá a főnökre, hogy jó lenne, ha változtatna magán. Akkor ez már önmagában lehet ok az azonnali kirúgásra?
Főnökfüggő. Meg helyzetfüggő. Ha el akar küldeni, úgyis talál valamit ami miatt kirúghat.
Én rendesen meg tudom beszélni a főnökömmel ha valami nem tetszik. Ő meg változtat. De oda-vissza működik, szóval én is elviselem a kritikát.
A munkáltató mindent megtehet, te meg kb sehova nem tudsz fordulni jogorvoslatért, ha bajod van.
Ilyenkor azért jó, ha van B terved és olyan szakmád/tapasztalatod amivel már 2 nap múlva új helyen tudsz dolgozni. Én simán pofánröhögtem volna és felőlem kirúghatna, találok másik munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!