Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha egy dolgozó megmondja a...

Ha egy dolgozó megmondja a főnökének az őszinte, negatív véleményét róla, akkor a főnök ezért kirúghatja azonnalival?

Figyelt kérdés

NEM AZ ALAPíTVÁNYI ISKOLÁS TROLL VAGYOK!

Elméleti kérdés, de ugyebár bárhol megeshet. Mondjuk hogy egy főnök tahó módon beszél és bánik a dolgozókkal. És egyszer az egyik dolgozó nem bírja tovább, és megmondja neki, hogy szerinte tiszteletlenül viselkedik velük szemben, a legjobb lenne, ha változtatna ezen. De mondjuk ezt teljesen normál módon mondja, káromkodás és vulgár szavak nélkül. A főnök erre megteheti, hogy azonnali hatállyal kirúgja fegyelmi gondokra hivatkozva?

Vagy mondjuk, hogy káromkodva, trágár szavakkal szól rá a főnökre, hogy jó lenne, ha változtatna magán. Akkor ez már önmagában lehet ok az azonnali kirúgásra?

2022. jún. 19. 17:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Főnökfüggő. Meg helyzetfüggő. Ha el akar küldeni, úgyis talál valamit ami miatt kirúghat.

Én rendesen meg tudom beszélni a főnökömmel ha valami nem tetszik. Ő meg változtat. De oda-vissza működik, szóval én is elviselem a kritikát.

2022. jún. 19. 17:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Olyat láttam már, hogy a főnökasszonynak valaki megmondta a véleményét. Erre az azt reagálta, hogy jó lenne, ha vigyázna a szájára, nem feleselne, mert akármikor elbocsáthatja. És akkor is eszembe jutott, hogy ezt vajon tényleg csak így megtehetik.
2022. jún. 19. 17:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A munkáltató mindent megtehet, te meg kb sehova nem tudsz fordulni jogorvoslatért, ha bajod van.

Ilyenkor azért jó, ha van B terved és olyan szakmád/tapasztalatod amivel már 2 nap múlva új helyen tudsz dolgozni. Én simán pofánröhögtem volna és felőlem kirúghatna, találok másik munkahelyet.

2022. jún. 19. 19:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag elvileg nem teheti meg ilyen indokkal, ha tisztességesen be van jelentve az illető - de fekete munkánál bármikor; próbaidő alatt pl. indoklás nélkül meg lehet... és mondvacsinált indokkal sajnos simán megteszik bejelentett állásnál is (én olyan esetről tudok, ahol pl. politikai beállítottság miatt távolítottak vkit el, pedig nem politizálz nyilvánosan az illető, munkahelyen főleg nem, de lehetett tudni, hogy melyik párnak dolgozott régebben, és az új vezetőség hát nem igazán azt a pártot preferálta, fogalmazzunk úgy...).
2022. jún. 20. 18:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem. De esetleg találhat más okot a negatív véleményen kívül, amiért igen. Tanácsosabb egyébként békességben elválni. Mind2 félnek az a legjobb.
2022. júl. 7. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!