Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire gyakori, hogy több...

Mennyire gyakori, hogy több fizetést kap az új dolgozó, mint aki betanítja a munkára?

Figyelt kérdés
Mert nálunk így van. Szellemi munkáról van szó, annyi hogy én 25 vagyok az új nő meg 40+, de eddig más területen dolgozott, úgyhogy nem megy úgy neki.

2022. jún. 17. 09:39
 1/7 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem én tanítom be kimondottan, hanem mindannyiunk, és nem mindenkinél keres többet csak nálam meg még egy fiatal csajnál.
2022. jún. 17. 09:41
 2/7 A kérdező kommentje:
De kicsit igazságtalannak érzem, hogy nagyobb a tudásunk/rutinunk ebben a munkában, mégis többet keres nálunk csak azért, mert idősebb.
2022. jún. 17. 09:45
 3/7 anonim ***** válasza:
94%
Sokmindentől függ. Lehet vannak gyerekei és adómentes stb
2022. jún. 17. 10:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Elég gyakori.

Mindig akkor ugrott egy nagyot a bérem, mikor munkahelyet váltottam és mikor több évig maradtam ugyanazon a helyen, elég cifra összegeket hallottam az újaktól.

Nem volt semmi, ami indokolja. Kevesebb tapasztalatom volt, mint a régieknek, ugyanolyan végzettségem, nincs gyerekem, nem vagyok adómentes. Általában nincs oka ennek azon kívül, hogy új vagy, nem kell racionalizálni. Az ember a karrierje első néhány évében váltogassa a munkahelyeit viszonylag gyakran, hamarabb elér a fizetése a medior/mid-senior szintre, nem csak a feladatkörei. Ez elég köztudott dolog az ismeretségi körömben.

2022. jún. 17. 10:18
 5/7 anonim ***** válasza:
59%
AI? :)
2022. jún. 17. 11:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem megy úgy neki mert mas teruleten dolgozott. Akkor ott is a válasz benne. Lehet h pár hónap mulva meg jól fog neki menni vagy mégjobban. Azert azt tegyuk hozza h egy 40+os ember jóval több tapasztalattal rendelkezik akár szakmailag emberileg mint egy 25 éves fiatal. Hány éve dolgozhatsz frankon 5 év? 3? Ő meg azért már tett le az asztalra. Azt tartom gáznak ha ugyanazon a helyen a fiatabb kap többet ugyanabban a poziban mint olyan akinek idestova 15-20 év munkába toltott ideje van. Gyakori főleg közszféraba ahol a fizetést a szolgálati évek számától függően határozzák meg. Az megint más dolog hogy ha a diplomas fiatal, teszem azt egy mérnök kevesebbet kap, mint a gyártosoron dolgozó 8 elemista 50 éves pista bácsi. Ha majd te is ennyi idos leszel neked sem fog jól esni, h egy fiatal tobbet visz haza tőled.
2022. jún. 18. 12:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Üdv a való életben!

Elárulom, így működik az alkalmazotti élet.. :) szóval nem csak nálatok működik így, hanem átlagban mindenhol. Senki nem fog egy réginek nagyobb fizetés emeléseket osztogatni csak úgy, ezt átlalaban munkahely váltással lehet elérni. Szívesen, ha ez eddig nem volt meg.

2022. jún. 18. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!