Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Titeket nem fárasztana az...

Titeket nem fárasztana az ilyesmi? Hogy állítanátok le finoman?

Figyelt kérdés

Van egy férfi kollégám, akivel sokat kell Teamsen meetingelnem munkaügyben. A hivatalos dolgok mellett általános dolgokról szoktunk beszélgetni, de gyakran órákig panaszkodik a feleségéről és a házasságáról. Ő mindenben nagyon jó, mindent megtesz, mos, vasal, viszi a gyereket ide oda, dolgozik, a főzést kivéve mindent megcsinál, a felesége viszont egy sárkány és nem bírja elviselni. Teljes részleteséggel elmeséli a veszekedéseiket és hogy milyen szörnyű ez így. Egyrészt úgy érzem semmi közöm hozzá és sajnálom a feleséget, hogy azokat a dolgokat velem beszéli meg, ami csak és kizárólag kettőjükre tartozik. Egyszer már rákérdeztem, hogy miért van akkor vele, erre azt mondta csak és kizárólag a 8 éves gyerekük miatt.

Már nagyon fáraszt engem. Közöm sincs hozzá, és ez a tehetetlen vergődés is idegesítő. Viszont nem akarok rossz viszonyba kerülni, vagy konfliktust a jó munkakapcsolat miatt. Ti mit tennétek? Hogy mondanátok meg neki finoman, hogy a magánéletét a nejével beszélje meg?

2022. jún. 19. 12:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk mondd el, hogy te nem akarsz ezekről a dolgokról beszélni. Így is úgy is meg fog sértődni, mert rájön hogy mindeddig neked sírt.
2022. jún. 19. 12:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ezt már elrontottad azzal, hogy mindig meghallgattad. Ezzel ő talált egy biztos pontot ahol kiöntheti a szívét. Most meg nem érti hogy ha azt mondod hogy ne mondja el ezeket neked.

Esetleg annyit tudsz tenni hogy amikor elkezdi, akkor valamilyen indokkal lerázod pl. hívásod van, menned kell, keres a főnök stb. 😁

És imádkozz, hogy találjon egy másik ilyen jó hallgatóságot helyetted, akkor majd leszáll rólad.

2022. jún. 19. 12:56
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsotokat. :)

Már próbáltam volt olyan hogy mondtam, hogy bocsi jöttek hozzám. Erre ő: de már kopognak?

Mostanában mindig mondom, hogy orvoshoz megyek, vizsgáztatok, meetingem van, volt már hogy kiírtam magammal egy meetinget és behívtam rá stb.

Egy két hónapja minden reggel 8 kor már ír, hogy Szia, beszélhetünk?

Igen félek hogy elrontottam, és meg fog sértődni most már így is úgy is :(

2022. jún. 19. 13:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Minden reggel? Na de ez már zaklatás! Tedd helyre minél előbb.

Meg azt sem tartom kizártnak, hogy rád akar nyomulni.

Mindenesezre beteg az a pasi. ☹️

2022. jún. 19. 14:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, néha még ez is eszembe jut. De nekem nagyon ellenszenves ez, hogy nős férfiként nem a feleségével beszéli meg a dolgokat, hanem ilyen szinte kibeszéli őt. Tiszteletlenség, gondolom velem is így viselkedne, ha én lennék a felesége.

Köszönöm a tanácsokat, megpróbálom valahogy szépen leépíteni

2022. jún. 19. 17:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Na hát azt is mondd meg, hogy nem vagy az érzelmi szemetesládája.

Csak szerintem utána is zaklatni fog. Már megszokta, hogy rád zúdítja minden baját.

2022. jún. 19. 18:07
 7/7 Isti22 ***** válasza:

Én voltam már ilyen pasi :D

Leállítottak és nagyon fájt, de azután legalább nem zaklattam a kollégát.

Ha nem akarod megbántani, akkor talán az a jó megoldás, ha egyre jobban elzárkózol tőle - de persze semmire sincs garancia.

2022. jún. 20. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!