Vannak antiszociális szakmák amikkel el is lehet helyezkedni és nem kell hozzá diploma/magas IQ?
Mielőtt jöttök az első közkeletű példával.... Nem! Nem az autodidakta módon megtanult programozóra gondolok, mert nem véletlenül hiányszakma.
Magas logikai/aritmetikai/problémamegoldó készség szükséges nekem pedig épp, hogy átlagos az IQ-m (finoman szólva is).
Viszont az emberektől is egyre rosszabbul vagyok. Munkahelyemen már ki nem állhatom a kollégákat pedig nem is cseszegetnek, egyszerűen fáraszt és kimerít az emberek társasága ahogy állandóan erőltetett és idegőrlő csapatépítőket/programokat szerveznek megy az önfényezés, az üres duma miközben segíteni nem segítenek ha gond van (magyarul kamu csapatszellem).
Szóval valami olyan szakmára gondolok, ahol
* egyedül lehetek (de ezzel nem arányos a felelősség is alias vállalkozás kilőve)
* max pár ember a mikrokörnyezetbe belefér, de feltételezve, hogy az elfogadó közeg (pl. idősekkel lehet jól kijönnék)
* nulla telefon (telefonfóbiás vagyok és minden alkalommal gyomorgörcsöm van) főleg, hogy amúgy beszédhibás is vagyok
* nem szolgáltatás (nem vagyok képes elviselni, hogy másoknak a piti gondjait/kéréseit oldjam meg)
* lehet kétkezi munka de ne legyen nehéz fizikai viszont belefér a poros vagy hideg környezet ezek pl. nem zavarnak
* És azért a legfontosabb, hogy olyat válasszak, amivel fél éven belül azért eltudok helyezkedni és stabilan legyen lehetőség a szakmában miután kitanultam
olyat amit fél év alatt... biztos nincs
max biztonsági őr, abból is a magányos fajtát
egyébként meg... villanyszerelő (1 év)
Fűkaszásnak pont jó lennél nálunk a hegyen és a temetőben az önkormányzatnál.
Full egyedül vagy egész nap. Max néhány arrajáró emberkével találkozol.
Telefon kilőve.
Nem kell más problémáival foglalkozni.
0 felelősség.
Por az van, hideg is, meleg is.
Egész nap kint vagy a szabadlevegőn. Szép kellemes nyugodt környezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!