Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy viselnétek 3 hetes nyári...

Hogy viselnétek 3 hetes nyári ügyeletet egy lezárt üres oktatási épületben, ahol senki nincs benn csak ti? Kong az épület, 40 fok, ti meg ott teljesen egyedül napi 8 órában nulla feladattal?

Figyelt kérdés

Ha napi 1-2x csöng a telefon, sokat mondtam. És ez a „munka“ 8 órára, egy 1000 főre méretezett, 4 emeletes oktatási épületben.

3 hétig ezért bejárni. Home office fel se merül, pedig a telefont át is lehet irányítani, és mivel az ajtó zárva, így be se léphet senki.

de azért ott kell benn lenni, 3 hétig , ügyeletben mert „nagyon“ fontos.

A légkondi persze nem megy, az központilag lezárva, egy ember nem ér meg nekik egy légkondit, így szó szerint 40 fok lesz benn.

Na? 3 hétig nyáron ez jó móka?

2022. jún. 7. 08:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Az nem tiltott - szerintem, - hogy vigyél be magadnak ventilátort!

Ha van szabad bejárásod az összes helységbe:

Keresel egy északi fekvésű helységet és ott rendezkedsz be.

Azért érdemes egy ilyen helységbe megtenni ezt, mert ide gyakorlatilag nem süt egész nap folyamán semmilyen szinten be a Nap, - nem melegítheti semmi hosszútávon fel olyan szinten az ablaküveget, hogy az hősugárzóként viselkedjen! Ha van, húzd be a sötétítő függönyt is, - mert az esetleg felmelegedett levegő tekintélyes hányadát az ablaküveg és önmaga közé szorítja! Ha nincs ilyen függöny és az északi fekvésű helység nem pálya, akkor a ventilátort ne magadra irányítsd direktben, hanem arra az ablaktáblára - cirkulárva, - amelyikre a legnagyobb az esély, hogy a Nap átmelegítheti. Huzatot a helység bejárata és az attól legtávolabbi, Nap által nem sütött ablak vonalában érdemes csinálni. -Ha nagyon meleg van, akkor ezt is csak szakaszosan! Ha választhatsz, akkor ne a legfelső szinten rendezkedj be és lehetőleg oldalról is fogják közre helységek az általad választottat. Szélsőséges esetben ezekben is csinálhatsz huzatot, - hogy ne melegíthesse a falat át az ott feltorlódó forró levegő! -Gondolom nem vagy kíváncsi olyan tartalmú "előadásra", hogy a padlásokon, lapos tetők által határolt helyeken milyen szinten szokott meleg lenni!

Ha nincs szabad bejárásod minden helységbe:

Ez azért sokkal húzósabb! :(

Itt is meg kell próbálni a fentieket érvényesíteni a helyi adottságok függvényében! Próbálj meg mindent üzemen kívül helyezni, aminek semmi értelme, haszna, hogy menjen! Mondjuk egy hűtőt - józan ember - nem enged le egy általad kitűzött cél érdekében, de használaton kívüli nyomtatót, iratdarálót, számítógépet ki lehet kapcsolna annak érdekében, hogy ne fűtsön a tápegységük! -Sok kicsi - tényleg - sokra megy! Égess minél kevesebb és minél kisebb kapacitású világítótestet, ha teheted! Azok is fűtenek! Ha van az ablakon kicsi ventilátor, akkor bármilyen függönyöd van, húzd be és kapcsold be kifúvatással (!) a ventilátort, - hogy a függöny és az ablak között megrekedő, egyébként felmelegedő levegőt még a felmelegedésének lehetősége előtt eltávolítsd ezáltal a helységből.

Telefont maxi hangerőre, - ha máshol csörög, meghallhasd a csörgést!

Mobil net, telefon, tévé és a legfontosabb, az ital!

Sok ember azt hiszi, hogy a rekkenő hőségben az a "nyerő", ha a cukros, jéghideg szutykokat vedeli! Rossz hírem számodra, hogy nem így van!

Ajánlott kettő flakonban tartani az italt, - részletkérdés, hogy van-e gyomrod keverni egyiket egy másikkal vagy sem, - a lényeg, hogy a szoba hőmérsékletű italt érdemes összekeverten inni a hűtőből kivettel és úgy fogyasztani! Nem forrázod le a torkodat/tüdődet a jéghideg itallal és közel sem oltja úgy a szomjadat, mint ahogyan azt sokan képesek bemagyarázni maguknak! Én azt szoktam tenni ilyenkor, - hogy - a túlélendő meleggel arányosan - 2/3, 4/5 arányban töltök egy kriglibe szoba hőmérsékletű ásványvizet és ez vadítom meg a maradék hányadú tonikkal.

Nekem ez vált be, - de embere válogatja! Mindenesetre bármit is iszol, a jéghideg itallal csak kitolsz magaddal! Az igazán hatékony szomjoltók a citromot, lime-ot tartalmazó italok, esetleg kovászos uborka leve...

Remélem, hasznosnak ítéled a válaszomat!

Egy ht. katona

2022. jún. 7. 10:30
 12/22 anonim ***** válasza:
11+: Magától értetődő, hogy amikor ott kell hagynod mindent felügyelet és leváltás nélkül, akkor visszaállítasz mindent olyan állapotba, ahogyan volt - vagy észszerű!
2022. jún. 7. 10:36
 13/22 anonim ***** válasza:
66%
Ez az alapítványi iskola? Gondolom, akkor az alkoholista, diktátor igazgató megszabta, hogy semmi mást nem csinálhatsz, mint ülsz, nézel magad elé és várod a telefon csöngését. És nyilván kamerán is figyeltet.
2022. jún. 7. 10:47
 14/22 anonim ***** válasza:
41%

"Hetente, kéthetente ügyelet is szokott lenni az iskolában."

emberek, azért szálljunk már le a földre-ha már hozzászólunk...

az intézményben NYÍLT nyári ügyelet hetente szerdán 9-12h van és slussz.

de EZ NEM JELENI AZT HOGY egyéb időben zárva van a bolt. Itt a példa.

Senki be nem mehet (külsős) de azért OTT KELL LENNI valakinek, mert a fenntartó előírása hogy az épület nem lehet szó szerint üres.

Hogy az az 1 ember felelős vezető nélkül minek kell oda az felfoghatatlan, hiszen ha mégis van "valami" ügy, felelős vezető nélkül egy pecsétet egy aláírást nem lehet kiadni. ugyebár.

Ami meg az őrzést illeti

- egyrészt én nem vagyok őr

- másrészt az épület beriasztózható, kiszállós szekus céggel kamerával védett minek oda "őr"

- de ha már van "őr" akkor meg legyen 0-24ben..... mert 8 órára őr minek... és aki a másik 16 órában akar betörni... ugyebár.

aki hozzászól legalább azt tudja már eszik vagy isszák az ilyen ügyeket!

2022. jún. 7. 11:24
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
Már megint rossz felhasználóról válaszolsz magadnak. 😂
2022. jún. 7. 11:26
 16/22 anonim ***** válasza:
75%
Ügyelet az alapítványi iskolában? 😀
2022. jún. 7. 17:16
 17/22 anonim ***** válasza:
Ez a típusú feladat pont annak van, aki nyáron úgyse megy nyaralni így fel tudja áldozni erre a nyarát.
2022. jún. 7. 19:06
 18/22 anonim ***** válasza:

"Ez a típusú feladat pont annak van, aki nyáron úgyse megy nyaralni így fel tudja áldozni erre a nyarát."

csak aza gond hogy senki se kérdezi a "szerencsést" fel kívánja-e áldozni a nyarát.

Maradsz és kész. majd a szabidat kiveheted novemberben.

2022. jún. 7. 19:57
 19/22 anonim ***** válasza:
63%
Nekem tetszene. Max vinnék magammal egy ventillátort.
2022. jún. 7. 20:07
 20/22 anonim ***** válasza:
Bent vagyok a munkahelyen egyedül ahol senki se ellenőriz, magyarán azt csinálok amit akarok és még fizetést is kapok (még ha nem is nagy). Én örülnék, mert nyugodtan hódolhatnék a hobbimnak. Nálunk az éjszakai portás a folyosókon éjszaka elektromos rollerrel száguldozott. Nem tudom ebben mi a jó de a srác hónapokon keresztül csinálta.
2022. jún. 7. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!