Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 21. században a heti 20 óra...

21. században a heti 20 óra munka miért ne valósítható meg, ha ekkora nagy technológiai ugrás történt 19 század óta?

Figyelt kérdés
Engem nagyon felidegesített az Elon Musknak ez a home office ellenes kijelentése. Amit csinál az modernkori rabszolgatartás. Már az alapjövedelmet kéne bevezetni, hogy ne az ilyen milliárdos rohadékok uralkodjanak rajtunk. Az az igazság, hogy 19. században harcolták ki a heti 40 órát. Azóta történt egy eszméletlen nagy technológiai ugrás. Miért mindig a heti 40 óra az általános? Nem az emberek túl konzervatív gondolkodása a probléma? Ezt a barom Elon Muskot istenítik egyesek. Miért kell valakit tisztelni, mert a világ vagyonának a többsége az ő kezében van? Nem érzitek azt, hogy ő nem dolgozik 1000szer többet, mint ti, hogy ilyen sok vagyona van? A munka iránti túl konzervatív hozzáállással kéne már leszámolni! Ne az legyen már a menő, hogy semmi időd nincsen és eljátszod, hogy valaki vagy, mert 12 órázól és alig van időd. Nekem sokkal fontosabb az illető embersége, kedvessége, jófejsége, tehát nekem olyan emberrel sincsen bajom aki nem dolgozik semmit és "lusta, semmirekellőnek" van bélyegezve az a fontos milyen ember. Ne a munka a robotolás határozza már meg azt, hogy milyen ember valaki! Ne rajongjatok olyan emberekért aki megjátsza, hogy ennyire fontos ember, mert milliárdjai vannak!
2022. jún. 2. 19:30
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

Utánagondolsz a dolgoknak,vagy csak vagdalkozol?

Igen volt technológiai ugrás.

Dolgozhatnánk 20 órában, de akkor nem lenne autó (majd mindenkinek), nem lenne klíma (sokaknak), nem lenne hiper-szuper TV, mobiltelefon, ugye?

Mert az általad említett időszakban ezek közül egy se volt, ezek bőven többlettermékek és ezeket elő kell állítani.

Na ezek már a 20 órába nem férnének bele, sokkal több fogyasztási cikk van..

2022. jún. 2. 19:40
 2/5 A kérdező kommentje:
A fogyasztási cikkekben van tervezett elévülés. Sokkal környezet barátibb lenne az, ha kevesebbet gyártana mindenki és tovább működne. Miért jó az, ha megveszel valamit és 3 év után dobhatod a kukába? Ez egy erős érv a kevesebb munka mellett. Aki szerint irigységből írtam ki ezt a kérdést kikéne lőni, mert nem irigységből írtam ki, hanem zavar az emberek korlátoltsága, a jövő leszarása, újdonság hiánya.
2022. jún. 2. 20:00
 3/5 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező! Alapíts egy céget ahol 20 órát kell dolgozni teljes fizetésért! Ha lenne is rá pénzed rövidesen csődbe mennél.
2022. jún. 2. 20:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Na ezek már a 20 órába nem férnének bele, sokkal több fogyasztási cikk van.."

Ez így nem igaz. Manapság is bőven van munkanélküli, ha "kötelező" lenne dolgozni, akkor bőven lenne még bevonható emberkapacitás, és mindjárt nem kéne 8 órát dolgozni.

Illetve, már most simán le lehetne építeni az állami dolgozók 20-30%-át, és àtterelni őket az ipari területre.

Szóval, bőven lenne munkaerő, aki ennyi terméket legyártson kevesebb idő alatt. Sőt, tovább megyek, nem is kéne ennyi kacat.

Az a gond, hogy még az sem tud hol 6 órában dolgozni, akinek elegendő lenne kevesebb pénz, mert nem nagyon van rá lehetgség

2022. jún. 2. 20:25
 5/5 anonim ***** válasza:
KÜlfdöldön már lehet pl Hollandiában is sok helyen. A 4*8 óra is elterjedt már.
2022. jún. 2. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!