Miért írják oda ezt minden szakmunkás álláshirdetéshez?
" józan életű embereket keresünk, alkoholisták - drogosok kizárva"
Ennyire jelen lenne a melósoknál? Sehol máshol nem láttam még ezt, csak ezeknél a hirdetéseknél. Pedig állítólag mekkora Urak a mai világban, mint egy orvos jóformán, akkora presztízzsel rendelkeznek.
Lenézik a szakmunkást, nem nagyon akar már fizikai munkát végezni senki, csak aki rászorul, ők pedig a nyolc általános végzett alkeszok.
Természetesen vannak józan kőművesek, én egy tipikus szakmunkás családból származom. A férjem kőműves, egyáltalán nem iszik, soha. A bátyám szintén, ő például egészségesebben él a legtöbb szellemi munkásnál is. Nem iszik kávét, szénsavas italokat, energiaitalt sem, nem még alkoholt. Ritka, az igaz, de nem igaz, hogy mind alkesz.
Amúgy baromi rossz, hogy ilyen a fizikai munka kategóriába eső szakmák munkaerejének a többsége.
Én jártam egyetemre, de miután elhelyezkedtem az egyetemet végzettek közt én is, egyszerűen megcsömörlöttem.
Unalmas, semmilyen, vízízű, elitista az egyetemet végzettek 90%-a.
Mondhat bárki bármit, én azt látom hogy rémesen monoton a legtöbb diplomás munkahely.
Utána jöttem rá, hogy én ezerszer szívesebben dolgoznék inkább ácsként, lakatosként, villanyszerelőként, amiket azért kerülgettem eddig, mert az alkesz pronyókkal hoztam azonnal összefüggésbe ezeket a munkákat.
Jajj ugyan már! Mintha az agyoniskolázott pedigrések nem innának. Tudnék mesélni...
Pontosan ugyan azokat az undorító dolgokat művelik, mint bárki más, csak szeretik azt hinni/hitetni, hogy külömbek bárki másnál.
Orbitális marhaság az alkoholfogyasztást összefűzni a szakmával.
Egyik nap mentem haza és ötödiken lévő kollégának odaordítottak, hogy hozza le a létrát.
Megfogta, ledobta és háromszor pattant vissza az aszfaltról.
Alatta sétáló kolléga kétkézzel rémülten fogta a sisakját, dobott egy hátast ahogy próbált kitérni a pattogó létra elől majd anyázás közepette feltápászkodott.
Megkérdeztem, horzsoláson kívül nem lett más baja de nagy mákja volt mert centiken múlott, hogy mentőt kelljen hozzá hívni.
Nem tudom mit ivott a létrát ledobó kolléga de tuti nem ásványvizet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!