Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy főnök számon kérheti...

Egy főnök számon kérheti rajtam miért nem reagáltam (és jöttem be melózni) egy face messenger üzenetre? A face az mióta hivatalos komm csatorna?

Figyelt kérdés

Céges mobil nincs. Privát mobilok vannak, már akinek a főnök tudja a számát. AZ enyémet nem tudja, régebben tudta, de gyakran hívogatott még hétvégén is, hát számot cseréltem és az újat meg se adtam.

Céges email az van, de azt meg ugye csak munkaidőben vagyok köteles nézni, ez írásban szabályozott, így oda azt küld amit akar munkaidőn kívül.

Erre facen írta meg hogy menjek be extra melóra én meg nem mentem nem is válaszoltam. AZt hogy láttam-e az üzenetét nem tudhatja a főnök mert úgy van beállítva a face nálam hogy nincs üzi olvasási visszajelzés se (ghost mode).

Ezek után számon kérheti ezt a főnök? Hogy nem reagálok a facebookra?

Miért kéne nekem arra reagálni sőt akárcsak megnézni?

2022. máj. 25. 08:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kérheti számon. Viszont le kellene tisztázni a munkahelyeden, hogy az ilyen helyzeteket hogy oldják meg. Azért készülj fel arra, hogy a főnök lehet, hogy ezért behivat vagy kilátásba helyezi a szerződésbontást. Nekem szerencsére még nem volt ilyen főnököm, aki messengeren üzent volna, hogy menjek be... kissé furcsa! Másoknak is szokott üzengetni?
2022. máj. 25. 10:16
 12/17 A kérdező kommentje:

"Másoknak is szokott üzengetni?"

Azt én nem tudom, nem vagyok nagy haverságban senkivel.

de azt tudom (épp 1 hetes sztori) hogy egy fickót visszarendelt a szabijáról, az meg nem ment vissza, csak feladta a felmondását postán.

Itt ilyen "jó" a hangulat.

2022. máj. 25. 10:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem erdekel, hogy kirúg, akkor persze, tulkepp bármit megtehetsz.
2022. máj. 25. 10:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha ilyen a hangulat a cégnél, akkor gondolkozz el a váltáson.
2022. máj. 25. 10:25
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Elég ambivalens érzelmeket generált bennem a kérdés.

Egyrészt sajnálatos, hogy az alapítványi iskolákban ilyesmi előfordul, másrészről a kérdés, mint témafelvetés érdekes.

A túlmunka elrendelésének vannak bizonyos szabályai. Nem tudom, hogy a munkatörvény szerint hogy van, de nálunk a kollektív szerződés szerint a túlmunkát a munkáltatónak legalább egy héttel el kell rendelnie. Ha ezen belül találja ki a szükségességét, akkor a munkavállaló nem köteles a túlmunkát elvégezni. Tehát jelen esetben nem a kommunikációs csatorna a szűk keresztmetszet, hanem a határidő.

2022. máj. 25. 10:50
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Igazából, ha az a hozzáállásod, hogy legföljebb munkahelyet váltasz, akkor tökmindegy, hogy hol és mit üzen a főnök, nem? Azt mondasz neki, amit akarsz, legfeljebb munkahelyet váltasz.

xD

2022. máj. 25. 11:29
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Imádom hogy mindenki tulajdonképpen azt írja amit én csak kertelve, és egyedül én lettem lepontozva ;D
2022. máj. 25. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!