Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyi kiégés?

Munkahelyi kiégés?

Figyelt kérdés

Igazából az lenne a kérdésem, hogy ha a munkahely kapcsán észre vettem, hogy kezdődő kiégésem van és a főnök ezt szóvá is teszi, hogy miért vagyok motiválatlan, akkor leszrják vagy segítik a dolgozót ezen átlendíteni?

Vagy csak a váltás marad?

Többször átrágtam a helyzetet. Sajnos kevesen is vagyunk, több telephelyre kell menni alkalmanként vagy hosszabb időszakra helyettesíteni(ami nem baj, csak ez is mutatja, hogy kevesen vagyunk) és emiatt hiába van lehetőség továbbfejlődni, mégse lehet.

2022. máj. 22. 11:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj a főnökkel, hogy mi a helyzet, mi a gondod. Gondold át mik segítenének és azokat tálald neki normálisan.

Max. elmész ha legyint rá, de legalább megpróbáltad.

2022. máj. 22. 11:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Munkahelye választja, hogy segítenek-e vagy sem. Az jó pont, hogy észrevette a főnök, de nem elég. Mit fog ő tenni ezzel?

Elküldhet szabira, fogadhat coach-ot, pszichológust, szervezhet szervezetfejlesztési csoportot, vagy elküldhet oda. Nem jellemző, hogy lépne... Akkor ott van, hogy te indulj el valamelyik úton a felsoroltak közt, esetleg beszélj a HR-essel, vagy vállalj félállást közben A, nézel máshol más munkát, vagy B, képzed magad más területre, de ezeket lehet teljes állásban is.

Lehet azt is, hogy átkéreted magadat más területre, vagy állást változtatsz, vagy esetleg bevállalod a felmondást, így rekreálódsz is, de keresel is más munkát.

2022. máj. 22. 11:45
 3/9 anonim válasza:
75%
Szerintem ez abszolút munkahelyfüggő, hogy hogyan állnak a kérdéshez. Én a helyedben leülnék a főnökömmel, és elmondanám neki, hogy szeretem amit csinálok, és nagyon szeretnék maradni, de érzem magamon, hogy a jelenlegi helyzet hosszú távon ki fog zsigerelni, és ez senkinek sem lesz jó. Megkérdezném, ő hogy látja ezt, és milyen megoldást lát erre. Sok mindent meg lehet beszélni, egy munkahelyen a legnagyobb baj a kommunikáció hiánya tud lenni.
2022. máj. 22. 11:45
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Van az a havi nettó, ami mellett nem ég ki a dolgozó.
2022. máj. 22. 12:19
 5/9 anonim ***** válasza:
62%

4. Viccnek is rossz. Miből megy akkor nyaralni majd a nagy "kompetens,tanult vezető",ha eleget fizet azoknak,akik termelnek neki?

Miből jár kaszinóba?

Mivel vesz a luxusqrvájának kocsit?

Van fogalmad,hogy mekkora butaságot írsz?

Ha 95 év tapasztalattal bírsz,akkor is úgy kell kikönyörögni azt a 3 forintot.

Egyébként elég ironikus,hogy minden vezető szakértő milyen tanult,de fogalma sincs róla hogy egy normális környezetet,vagy egy pozitívabbat hogy kell létrehozni.

Meg arról sincs,hogy hogy kéne beszélnie másokkal. Még a szolgával se tudja elhihetni, hogy jó sora van. Csak az általános dumákat lehet kapni,de ha véletlenül tényleg érdekli akkor beszélj vele.

Hogy a haszna mi lesz,az már a jövő titka.

Nekem is volt,hogy valami nem ment.

Kaptam egy fél másodpercnyi pátyolgatást,aztán szia viszlát...

Tehát szeretle....

*agyonlőlek egy pisztollyal*

Kb így...

2022. máj. 22. 12:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy ezt a havi nettót meg is kapja a dolgozó. Csak azt, hogy meg lehet fizetni úgy, hogy ne égjen ki.
2022. máj. 22. 12:31
 7/9 A kérdező kommentje:

Itt a területtel és a munkám egy részével van baj elsősorban.

Eü, azon belül is a képalkotó diagnosztika.

Amit nagyon utálok az a mammográfiás rendelés. 9 éve dolgozom a területen és az első munkahelyemen ugyan csak időpontokat adogattam meg felvettem a hölgyeket most már csináltatom is, de borzalom az egész 😩 olyan ez mint a recepciózás. Havi nettó 1 misiért se csinálnám. De muszáj. Érzelmileg nagyon megterhelő és mellé még órákon keresztül egy sötét, levegőtlen helységben dekkolunk. Egy-egy ilyen nap után agyhalott leszek.

A szerződés meg úgy van megirva, hogy bárki bárhova mehet a saját szintjén helyettesíteni, én meg több helyen voltam. A teljes átkérés lehet nem esélytelen, de nem lennék vele kisegitve.

A rendelések meg pörögnek. 2-en vagyunk akik ezt a részt viszik. Ami amúgy még nagyon bosszantó, hogy e kell dolgozni az ebédszünet, de nincs kifoglalva hely az ebédnek. Nemrég februári kaját dobtam ki a hűtőből.

Amit meg szeretnék csinálni, abba meg bele kéne tanulnom, de nem tudok a munkatársi hiány miatt, illetve számomra úgy néz ki, hogy már nem is akarnak másra betanítani.

2022. máj. 22. 13:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha már a főnök veszi észre és szól, az nem "kezdődő"
2022. máj. 22. 14:10
 9/9 anonim ***** válasza:

#7: Ez tipikusan az a helyzet, amit megoldana a normális fizetés. Azt mondod, hogy havi 1 millióért sem csinálnád. Így, 9 év után el is hiszem.

De gondoljunk csak bele! Ha az elejétől az lenne, mint most, hogy ülsz a sötét, levegőtlen helyiségben és pörögnek a rendelések, viszont minden hónap után ott a szép, hétszámjegyű összeg a bankszámládon, szerintem csinálnád egy darabig. Mondjuk 3-4 évig. Nem azért csinálnád, mert élvezed: abban, amit leírsz, semmit sem lehet élvezni. Viszont egyetlen dolgot élveznél: azt, hogy gyarapszik a vagyonod és mondjuk 5 év után (ne felejtsük, az összesített nettó bevételed ekkor 60 millió forintnál jár, amiből ugyan költesz, de ez akkor sem kis összeg) tudsz venni egy egészen jó lakást vagy be tudod fizetni egy jó helyen lévő, élhető ház hitelének önerejét, mellette pedig telik egy olyan autóra, ami nem csak a műszaki lejártáig fog problémamentesen működni. Ez egy olyan cél, ami mondjuk 5 éves időtartamban tudja motiválni az embert. Majd mikor ez megvan, megalapoztad az életedet (a fent leírtakkal azért meg lehet teremteni az önálló élet alapjait), simán elmehetsz máshová, egy könnyebb, nyugisabb, de kevesebbet fizető pozícióba. Már nem kell kaparkodni az ingatlan önerejéhez vagy vételárához, a havi törlesztő kijöhet egy nettó 200-as fizetésből is. Az autó fenntartása sem olyan vészesen drága, ha nem egy eleve lefingott, tákolt darabot veszel, hiszen volt pénzed jobbra.

És ekkor csak 5 évet töltöttél a fos melóban. Annyit, amennyi alatt még nem égtél ki, de a jövődet meg tudtad alapozni. Jöhet a következő jelentkező, aki lehet, hogy megint nem fog 5 évnél többet bírni, de nincs is rászorulva, mert annyi alatt ő is megteremti azt az anyagi alapot, ami után már olyan munkája lehet, amit szeret. Szerintem ez egy működő modell, csak sajnos Magyarországon ismeretlen.

2022. máj. 22. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!