Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire életszerű hogy...

Mennyire életszerű hogy felmondok a munkahelyemen és adjak meg referenciát akit felhívhat az új hely? És a régi hely amely dühös rám mert elmegyek majd pont az fog rólam objektíven nyilatkozni?

Figyelt kérdés

Új hely referenciát kér vagyis adjak meg a régi helyen egy olyan lehetőleg vezető beosztású személyt akit felhívhatnak hogy rólam infót szerezzenek.

csak én érzem ezt totál abszurdnak?

A régi hely állati dühös rám mert ott merészelem hagyni őket ezt az "álom" helyet. és merek többre jobbra vágyni. és miattam kereshetnek új embert...

És épp őket hívná fel az új hely? és majd ezek után szépeket fognak mondani rólam?

nem fognak pitiáner bosszúból eláztatni teljesen? Mikor épp én vagyok az ügyeletes "patás ördög" aki miatt felfordul a cég élete?

Mert én ezt a szitut el nem tudom képzelni.

valaki felhomályosítana?

2022. máj. 20. 08:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

"Mert az ÉN KIFEJEZETT ELŐZETES engedélyem nélkül NINCS JOGA felhívni, mondjuk azért."

Dehogy nincs joga, miért ne lenne. Ha nyilvános, bármikor felhívhatja.

2022. máj. 20. 10:00
 12/19 A kérdező kommentje:

"bármikor felhívhatja."

FELHÍVNI felhívhat bárki bárkit. de INFÓT nem adhat a másik fél. Az orvosomat, kórházat is felhívhatja bárki hogy nekem mi bajom van, de az én engedélyem nélkül ha az orvos bármit is mond rólam, akkor bíróság. mert bűncselekményt követett el. ezen nem lehetséges vita.

2022. máj. 20. 10:03
 13/19 A kérdező kommentje:

Mellesleg NEM AZ VOLT A KÉRDÉS hogy ki kit hívhat fel.

A kérdés ez volt se több se kevesebb:

"Mennyire életszerű hogy felmondok a munkahelyemen és adjak meg referenciát akit felhívhat az új hely? És a régi hely amely dühös rám mert elmegyek majd pont az fog rólam objektíven nyilatkozni?"

2022. máj. 20. 10:04
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire nem életszerű, ahogy egyik kérdesed sem az.
2022. máj. 20. 10:07
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Alakul a hangulat, már kezd őrjöngeni a húgyagyú. Hátha délutánra megkapná az újabb 48 órás kitiltását, aztán hétvégére nyugtunk lenne tőle.
2022. máj. 20. 10:08
 16/19 anonim ***** válasza:
95%
Voltam hasonló helyzetben. Mielőtt engem visszahívtak a cégvezetéssel beszéltek. Tuti, hogy nem mondtak jót rólam. Mégis felvettek. Igaz utána gyorsan menekültem.
2022. máj. 20. 11:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Tőlem sose kértek új helyen referenciát a régi helyről, hogy érdeklődjenek rólam. Nem akarnék ilyen helyen dolgozni.
2022. máj. 20. 11:18
 18/19 anonim ***** válasza:
94%

Nálam két eset volt:

*Egy bank

*Egy katasztrófavédelem alá tartozó cég

Na a második esetben a főnökömnek tele szaladt a liberó. (Szerintem szórakoztak vele, megjelentek hárman, talpig egyenruhában)

Egyik munkahelyem sem lett tartós.

2022. máj. 20. 11:22
 19/19 anonim ***** válasza:

Én az összes volt munkahelyemről szereztem 2-3 év múltával a volt főnökömtől referncialevelet. Ezen idő elegendő ahhoz h már ne nehezteljenek h leléptem. Nálam is mindig sajnálták h megyek. De ennyi év után megszépül ez is és jöhet az ajánlólevél. Ha állást keresek ezeket is becsatolom, már CV mellé egyből. Hívhatják bármelyiket. De még 1x se telefonáltak nekik egyébként.🤣

Sztenderd kérdés az is már, h "mit szólna a mostani főnököm ha felhívnák h eljövök?" Az ilyenekkel tesztelnek, a sztresszinterjú új (enyhébb) változata. Mit szólna, sajnálná, ennyi🤭

Szóval sztem nem kizárt h csak tesztelnek h meg mersz-e adni nevet. Ha nem, az is beszédes. Persze van amikor tényleg leellenőriznek, de volt főnököd a céget égeti ha nagyon aládvág, az itteniek se a falvédőről jöttek, láttak ők már biztos sokféle exfőni nyilatkozatot. És ha szemét lenne az ex, az újak meg ennek bedőlnek, akkor nem egymást keresitek, jobb az úgy. Elvégre nem véletlenül hívna be téged, tetszel nekim, akkor járjanak utána saját maguk h milyen vagy, erre van a próbaidő. Ha erre nem hajlandóak, inkább most derüljön ki, mint később.

2022. máj. 23. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!